leuke uitjes met kinderen nederland - breehees

Leuke uitjes met kinderen in Nederland

In de vakantie vind ik het altijd erg leuk om er met de kinderen op uit te gaan. Een dagje weg met zijn allen vind ik erg gezellig! Leuke uitjes om met de kinderen te ondernemen in Nederland zijn er genoeg. In de afgelopen jaren hebben we al heel wat uitstapjes gemaakt in de vakanties. Deze tips deel ik graag met je, dan hoef jij niet langer te zoeken naar en leuk uitje voor het hele gezin!

1. Speelboerderij Breehees in Goirle

Wil je de kinderen een kijkje geven in het leven op de boerderij? Dan is een uitje naar Speelboerderij Breehees in Goirle zeker een goed idee! Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin, terwijl jij lekker op het terras zit. Ga erna vooral even langs bij de dieren. Er staan ezels, alpaca’s en paarden waar je een kijkje kunt nemen. Hier vinden de kids het superleuk om de dieren even te aaien. Breehees is overigens ook een camping, dus voor een langer verblijf is het ook prima geschikt!

2. Aapjes kijken bij de Apenheul

Bij de Apenheul in Apeldoorn kun je, de naam zegt het al, aapjes kijken! Superleuk om een dag met de kinderen door te brengen. De apen zitten niet alleen in de bomen, ze lopen ook boven je langs of springen op je schouders. Waar ik eerst dacht dat een dierentuin met bijna alleen maar apen een beetje saai zou zijn, blijkt het tegendeel waar. De kinderen genieten er enorm van! Met de speurtocht die ze kunnen doen wordt het bovendien ook nog eens een leerzaam uitje. De moeite waard dus.

leuke uitjes kinderen nederland - openluchtmuseum

3. Openluchtmuseum Arnhem

Als geschiedenisdocent vind ik het fijn als een uitje met de kinderen stiekem ook een educatief tintje heeft. Bij het Openluchtmuseum in Arnhem ben je dan aan het juiste adres. Er staan verschillende gebouwen die voor de Nederlandse geschiedenis een belangrijke functie hebben gehad. Zo vind je er onder andere een van de Molukse barakken, diverse boerderijen en een heuse palingrokerij. Wat er nog meer te doen is kun je lezen in mijn blog over dit leuke uitje in Nederland.

4. Dagje Amsterdam

Ook leuk om eens met het hele gezin te doen: ga een dagje naar Amsterdam! Alleen al de diverse toeristenwinkels die er te vinden zijn spreken enorm tot de verbeelding bij de kinderen. Leg ze maar eens uit waarom er zoveel kaaswinkels zijn, haha. Het Paleis op de Dam kennen ze vast wel van televisie, dit maakt ook veel indruk. Met de oudere kinderen kun je langs het Anne Frankmuseum lopen of hier een bezoek aan brengen, met de jongeren kinderen is een bezoek aan Nemo erg leuk! Kortom: er is voldoende te beleven!

leuke uitjes met kinderen nederland - prehistorisch dorp eindhoven

5. Prehistorisch Dorp Eindhoven

Nog een museum waarbij je terug in de tijd gaat, alleen dan iets verder terug: het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven. In de volksmond ook wel het Prehistorisch Dorp genoemd. Hier zijn diverse huizen van de prehistorie tot de Middeleeuwen nagebouwd om te laten zien hoe mensen in die tijd leefden. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt in het Prehistorisch Dorp? Ik schreef al eerder over dit leuke uitje in Eindhoven!

6. Leuk uitje met kinderen: Dolfinarium Harderwijk

Je hebt er geheid een dol fijne dag, haha. Durf jij onder de haaien door te lopen? Of een rog of haai te aaien? Wil je genieten van een heuse dolfijnenshow? Het kan allemaal bij het Dolfinarium in Harderwijk. Naast leuk, is het ook nog eens erg leerzaam! Er is voldoende speelgelegenheid en bij mooi weer kan er zelfs in de waterspeeltuin geravot worden: genoeg te beleven voor een hele dag vol plezier dus!

leuke uitjes met kinderen nederland - spoorwegmuseum

7. Spoorwegmuseum Utrecht

Treinen, ze spreken vaak enorm tot de verbeelding. Voor zowel kinderen als volwassenen, en jongens als meisjes is er in het Spoorwegmuseum in Utrecht van alles te beleven! Als kind kwam ik er al geregeld, en ook nu nog vind ik het een prachtig museum. Het is enorm educatief en daarnaast zijn er ook voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen. Lees snel verder over deze leuke uittip voor de vakantie.

8. Ga op dinojacht in Boxtel

Ben je ooit zelf op dinojacht geweest? In Boxtel kan het! Gewapend met een mobiele telefoon kun je er zelf op dino’s gaan jagen. Superleuk om te doen, helemaal als je bedenkt dat de kinderen zelf ook nog met de dino’s op de foto kunnen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Hier lees je alles over je eigen dinojacht!

Ben je nog niet uitgespeeld? Bezoek dan eens een van de leuke speeltuinen in de omgeving van Eindhoven, zo kom je de vakantie wel door!

Wil je deze tips bewaren op een van je borden op Pinterest? Scrol over onderstaande afbeelding om hem heel makkelijk te pinnen!

7 tips voor leuke uitjes met kinderen

 

Deel deze post via

Leave a Comment