speelboerderij in brabant - breehees banner

Leuke speelboerderij in Brabant: Breehees in Goirle

Voor een leuk uitje met kinderen hoef je helemaal niet veel geld uit te geven. Met weinig geld kun je vaak al een heel leuk uitje bedenken. Eerder deelde ik al een blog met leuke tips voor goedkope uitjes in Brabant. Dit keer heb ik een bezoek gebracht aan camping Breehees in Goirle. Hoewel het (zoals de naam al doet vermoeden) een camping is, zijn daggasten van harte welkom en is het echt een aanrader om hier met het gezin even langs te gaan. Een leuk uitje naar een speelboerderij in het gastvrije Brabant!

breehees speelboerderij brabant - speeltuin

Breehees: leuke speelboerderij in Brabant

In het Brabantse Goirle ligt camping Breehees. Een gezellige, kleinschalige camping die ook nog boerderij is. Voor de  kleine campinggasten zijn er zelfs paardrijlessen te boeken! De daggasten zullen zich er echter ook niet vervelen. Er is genoeg te doen op de speelboerderij. Bij aankomst op de camping kun je jezelf even melden bij het restaurant. Je betaalt per persoon €1,25 en mag dan de gehele dag gebruik maken van de voorzieningen op het park. Wij beginnen de dag bij de speeltuin. Een groot springkussen, schommels, speeltoestellen en een kabelbaan zijn altijd een groot succes! Tel daar een gigantische zandbak bij op en je hebt gegarandeerd uren speelplezier.

smoothie ranja breehees

De menukaart staat vol lekkere drankjes en hapjes. Ik begin met een heerlijke smoothie en bestel voor de kids een lekker flesje ranja. Je hebt hier de keuze uit wel 7 verschillende soorten ranja! Die luxe ben ik nog nergens tegen gekomen. Met een paar ijsklontjes erin blijft hij bovendien lekker lang koud zodat de kids ongestoord kunnen spelen. Het personeel is erg behulpzaam en heel vriendelijk. lunchen hier later ook: de tosti à la Sander vind ik een echte aanrader: met van alles erop succes gegarandeerd. Heerlijk smullen we hiervan!

speelboerderij brabant - breehees paardem

Dieren kijken

Als je op een boerderij bent, dan ga je natuurlijk ook een kijkje nemen bij de dieren. Voor de campinggasten worden er speciale paardrijlessen gegeven. Het is leuk om daar een kijkje te nemen! Daarnaast is het natuurlijk ook een feestje om zelf even de dieren te gaan aaien. Wij lopen verder over de camping en komen uit bij de paardenwei. Hier worden de paarden geaaid, en we nemen ook nog een kijkje bij de ezels en de alpaca’s.

breehees paard aaien breehees goirle ezels

Na het knuffelen met de dieren is het tijd om weer even een rondje over de camping te lopen. Farmcamps heeft hier diverse luxe glampingtenten: superleuk om eens op vakantie te gaan! Daarnaast kun je uiteraard ook met je eigen tent of caravan een plekje uitzoeken op de camping. Voor meer info omtrent de boekingen kun je de website van de camping eens bekijken. De meiden hebben overigens niet zoveel zin om te lopen: ze pakken een van de vele skelters die er op de camping te vinden zijn. Superleuk om zo even rond te gaan! De stallen worden bezocht, en we komen uiteindelijk weer bij de speeltuin uit. Na nog een paar uur heerlijk spelen is het tijd om naar huis te gaan. De meiden hebben nu alweer zin om terug te gaan, het liefste voor een week zodat ze ook kunnen paardrijden!

speelboerderij in brabant - breehees

Deel deze post via

Leave a Comment