coronaproof uitje met kinderen - banner

Coronaproof uitje met kinderen: Ga op dinojacht!

Jeuj! Het is vakantie! Dit jaar is de meivakantie redelijk verdeeld: sommige scholen hebben er al een week vakantie op zitten, terwijl bij ons de vakantie vandaag echt is begonnen. Twee weken even helemaal niets… Nou ja, we gaan natuurlijk wel leuke dingen doen. Een leuke tip voor een coronaproof uitje met kinderen is een dinojacht in Boxtel. Dinojacht? Jazeker! Met behulp van een app kun je zelf op zoek gaan naar dinosaurussen in het dorp, echt heel leuk om te doen.

coronaproof uitje met kinderen

Hoe werkt het?

Het Brabantse Boxtel wil graag dé dinohoofdstad van Nederland worden. Met het Oertijdmuseum zijn ze daarmee al jaren hard op weg. Er prijken zelfs heuse dinosauriërs op enkele rotondes in Boxtel. Superleuk om te zien!

Nu kun je ook zelf op dino’s gaan jagen. Met behulp van een app wandel je door het dorp en zo vind je de diverse dinosauriërs. Zowel in de Google Play als in de App Store is de app Dino Hunter te downloaden. In de app staat een routekaart. Als je deze route volgt kom je verschillende borden tegen waar een dino-logo op staat. Als de app geopend is kun je de dino’s gaan ‘vangen’. Na de vangst staat de dino in Dinopedia. Een knop op de app waar je informatie kunt vinden over de reeds gevangen dinosauriërs.

Superleuk ook dat de kinderen met de dino’s op de foto kunnen! Zo lijkt het net alsof ze echt samen met de dino’s aan het poseren zijn. De oudste heeft een foto waarbij ze bijna opgegeten wordt door een dino: spannend hoor!

Coronaproof uitje met kinderen

Al wandelend kom je niet alleen dinoborden tegen waarmee je de dino’s kunt gaan vangen, er zijn ook veel speeltuinen aan de route te vinden. Ideaal als tussenstop! Doordat je ook door het centrum van Boxtel heen komt heb je de mogelijkheid om even neer te strijken op een van de vele terrasjes die Boxtel te bieden heeft. Of haal een koffie to go en een lekker ijsje! De kids hoeven helemaal geen fan van dino’s te zijn om dit leuk te vinden: het jagen op zich is al superleuk. De meiden vonden het echt fantastisch om de borden te zoeken, er werd zelfs een wedstrijd van gemaakt…haha. Als het Oertijdmuseum weer open is dan is het ook zeker de moeite waard om daar een bezoekje aan te brengen.

Bewaar dit coronaproof uitje met kinderen ook op een van je borden op Pinterest. Je kunt daar onderstaande foto voor gebruiken.

Deel deze post via

Leave a Comment