speelboerderij in brabant - breehees

Leuke boerderij uitjes met kinderen in Nederland

Kinderen vinden een uitje naar de boerderij altijd superleuk! Heerlijk een dagje dieren knuffelen en aaien. Een uitje waar dieren bij komen kijken staat bij de kinderen dan ook vaak hoog op hun lijstje. Gastblogger Kristel van zoekdeboer.nl heeft een aantal leuke boerderij uitjes met kinderen in Nederland voor je verzameld. Leuk om te bezoeken in je eigen regio, ook een leuk uitje als je in een andere regio in Nederland op vakantie bent!

  1. Boerengolfbaan “Het Landschap”

In het Drentse dorpje Holsloot tussen en Emmen en Coevorden ligt de boerderij van Familie Brinks. Dit is niet zomaar een boerderij! Op de boerderij worden 100 melkkoeien op een biologische manier gehouden. Naast melkkoeien hebben ze ook nog zo’n 100 stuks jongvee. En nu komt de reden waarom jij echt een keer deze boerderij zou moeten bezoeken.

Bij Boerderij “Het Landschap” organiseren ze allerlei originele activiteiten zoals boerengolf, frisbeegolf, boerenlympics. Voor wie een dag in de schoenen van de boer wil staan is er een spoedworkshop boer of boerin. Ook de rondleiding is zeker de moeite waard om deze boerderij te bezoeken. Meer over deze leuke locatie lees je hier.

  1. Boer Bart

In het Friese dorpje Rotstergaast, onder de rook van Heerenveen, vind je de boerderij van boerin Rianne en boer Bartele, kort gezegd Boer Bart. Dat is dan ook precies de naam van dit boerenbedrijf, waar je behalve een actieve biologische boerderij met kippen en Jersey koeien ook een speelboerderij en een restaurant vindt. Verder kun je hier allerlei soorten feestjes vieren, op schoolreisje gaan, of gezellig barbecueën aan tafel met je eigen gezelschap. Meer over deze leuke locatie lees je hier.

  1. Escaperoom Hof te Langelo

Ben jij liefhebber van escaperooms en van het boerenleven? Bezoek dan Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen: een escaperoom op een melkveehouderij, waar je uit een melkstal moet ontsnappen en de vloek moet doorbreken! Wanneer het is gelukt, word je rijkelijk beloond. Je mag op de boerderij rondkijken en de lieve kalfjes bewonderen. Is het je niet gelukt? Geen zorgen, ook dan mag je natuurlijk de kalfjes aaien.

Als je Escaperoom Hof te Langelo bezoekt, word je met je teamgenoten hartelijk ontvangen door Henk en Yolanda. Zij vertellen je alles over de boerderij, de escaperoom en natuurlijk de vloek die jullie hopelijk gaan doorbreken! Meer over deze leuke locatie lees je hier.

  1. Boerderij de Zandkant

Boerderij De Zandkant in Brabant is een veelzijdig vakantieadres. Je vindt hier namelijk een boerderijcamping, een kampeerbungalow, een vakantiewoning, een groepsaccommodatie èn een paardenpension. En dan is er natuurlijk óók nog de boerderij en boerderijwinkel zèlf! Dit alles runnen Jan en Anja in Biezenmortel met alle liefde voor hun dieren èn hun gasten. Meer over deze leuke locatie lees je hier.

  1. Alpacaboerderij In de Hei

Bij In de Hei, in het dorpje Mariahout in het mooie Brabantse land, kun je bijzonder overnachten, sfeervol vergaderen en leuke activiteiten ondernemen in een prachtige omgeving, midden in de natuur. Vroeger was het hier heidegebied, wat uiteindelijk ontgonnen is tot landbouwgrond. De mensen woonden hier toen dus ‘in de hei’. Nu kun je er heerlijk ontspannen, overnachten en vergaderen op de gemoedelijke alpacaboerderij van Jos en Lilian. Wie dus altijd al eens in een ‘hutje op de hei’ heeft willen slapen, is hier aan het juiste adres! Meer over deze leuke locatie lees je hier.

Je ziet: in Nederland zijn genoeg leuke boerderij uitjes te vinden waar je met de kinderen naartoe kunt gaan! Een andere leuke tip in de regio Brabant is kampeerboerderij Breehees. Ik zou zeggen: trek de kids een paar fashionable regenlaarzen aan, speelkleren aan en lekker op pad met het hele gezin!

Heb jij nog leuke tips? Laat ze dan in de reacties achter, dan neem ik ze binnenkort mee in een nieuwe blog met tips!

5 tips voor boerderij uitjes met kinderen in Nederland

 

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment