Knutselen voor Moederdag: sieradenbakje maken

Het is alweer bijna Moederdag, en wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau krijgen van de kinderen? De afgelopen jaren heb ik al diverse leuke dingen gedeeld die je kunt knutselen voor Moederdag. Dit keer deel ik de tip om een sieradenbakje te maken voor Moederdag. De kinderen kunnen dit prima zelf maken, en zeg nou zelf: die sieraden moet je toch ergens in kwijt? Al is het maar voor de macaroni-ketting die je vorig jaar gekregen hebt ;-). Voor het maken van een sieradenbakje kun je bovendien gebruik maken van materialen die je al in huis hebt: een lekker duurzaam project dus! Wil je dat jouw kids je verrassen met deze leuke sieradenbakjes? Laat de pagina dan gewoon terloops open staan thuis, wie weet snapt iemand de hint….

Sieradenbakje knutselen voor Moederdag

Als basis voor de sieradenbakjes gebruiken de kinderen een leeg jampotje. In de supermarkt kun je kleine jampotjes kopen. Deze kun je heel goed gebruiken om een sieradenbakje van te maken! Bij de Xenos verkopen ze deze kleine potjes echter ook gewoon, dus mocht je geen zin of tijd hebben om een potje leeg te eten kun je die ook gewoon gebruiken.

Daarnaast gebruiken we pompons en vrolijke lintjes om de bakjes te vullen en te versieren.

Doe een druppeltje lijm onderin het jampotje en leg daar een grote pompon in een vrolijk kleurtje bovenop. Heb je geen pompons in huis, dan kun je er ook voor kiezen om een wattenbolletje te gebruiken. Het gaat erom dat je een zachte bodem hebt waar je de sieraden bovenop kunt leggen. Het potje kunnen de kinderen versieren met wat ze maar willen: met een mooi lintje er omheen ziet het er al heel vrolijk uit! Glitterlijm, stickers en dergelijke zorgen voor een nog vrolijker plaatje. Laat de kinderen maar lekker los gaan op het versieren van de sieradenpotjes! Hoe meer ze er hun ziel en zaligheid in leggen, hoe persoonlijker en leuker het wordt!

Nu alleen nog maar even leuk inpakken, en mama zal blij zijn! Kan ze haar sieraden in een mooi bakje bewaren. Iets knutselen voor Moederdag is toch net iets persoonlijker dan een parfummetje van de drogist toch?

Wil je dit idee bewaren voor een later moment? Bewaar het dan met onderstaande foto op een van je borden op Pinterest!

knutselen voor moederdag - sieradenbakjes maken pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment