Leuke speeltuinen in Eindhoven en omgeving - banner

De leukste speeltuinen in Eindhoven en omgeving

In de zomervakantie is het heerlijk om er met de kids lekker op uit te trekken. En wat doen de kinderen nou liever dan lekker spelen in de speeltuin? Heerlijk ravotten en alle energie kwijt kunnen op de speeltoestellen is wat veel kinderen heerlijk vinden om te doen. Of het nou de schommel of de kabelbaan is die favoriet is: spelen is heerlijk om te doen! Hierom ben ik er eens met de kids op uit getrokken om speeltuinen in Eindhoven en omgeving te testen. En wat zijn er een hoop leuke speeltuinen in en om Eindhoven…! Ik heb de 10 speeltuinen die wij het leukste vinden voor je op een rijtje gezet.

speeltuinen in eindhoven en omgeving - gouden woud liempde

  1. Gouden Woud – Liempde. Altijd al eens op zoek willen gaan naar goud? Dat kan bij het Gouden Woud in Liempde! Je kunt hier zowel binnen als buiten heerlijk spelen. In de binnenspeeltuin kunnen de kinderen lekker kliederen met water: een extra setje kleren is dus wel aan te raden, hihi. Binnen kunnen de kinderen ook zelf naar goud gaan zoeken. Met behulp van een zeef kunnen ze kijken of er goudstukjes tussen het zand in het water verborgen liggen. Heb je genoeg goud verzameld? Lever het in en je krijgt een leuke verrassing. Buiten kan ook naar hartelust gespeeld worden. Ook de dieren die buiten staan trekken de aandacht van de kids. Bovendien staan er heerlijke hapjes en drankjes op de menukaart waardoor het voor iedereen een leuke dag is! Het Gouden Woud is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend. In de vakanties ook op donderdag. Entree bedraagt €6,- voor kinderen van 1-13 jaar.
  2. Speelpark De Splinter – Eindhoven. Misschien wel een van de bekendste goedkope speeltuinen in Eindhoven! Deze speeltuin is van alle gemakken voor zien. Werkelijk voor iedereen is hier iets te beleven. Op warme dagen kun je jezelf vermaken in het zwembad: doordat het water niet zo hoog staat is dit voor alle kinderen een leuke beleving. Daarnaast is er ook met wat koeler weer voor iedereen iets te doen. Deze speeltuin is namelijk 7 voetbalvelden groot! Met een piratenschip, kabelbaan, kinderboerderij, speeltuin en een heuse bouwhoek is er voor iedereen wel iets te beleven. Maandag tot en met zaterdag is de entree gratis. Op zon- en feestdagen betaal je €1,50 per persoon. Groepen betalen altijd €1,50 per persoon.
  3. D’n Hut – Wintelre. Deze speeltuin is onderdeel van een horecagelegenheid: eigen eten en drinken meenemen is dus niet de bedoeling hier. Je kunt er echter wel, onder het genot van een lekker hapje en drankje, heerlijk de hele dag spelen! Er staat een groot speeltoestel waar de kinderen lekker in kunnen klimmen en klauteren. Daarnaast zijn er ook diverse kleinere speeltoestellen te vinden. Er staan verschillende picknicktafels vlakbij de speeltoestellen, dus je kunt prima een oogje in het zeil houden. Entree voor de speeltuin is gratis, het is wel de bedoeling dat je een drankje bestelt bij D’n Hut. oertijdmuseum boxtel speeltuin brabant
  4. Oertijdmuseum – Boxtel. Zijn jouw kids helemaal weg van dino’s? Dan is het Oertijdmuseum in Boxtel iets waar je zeker even een kijkje moet gaan nemen. Het museum binnen is natuurlijk de moeite waard om te bezoeken, de speeltuin buiten spreekt ook zeker tot de verbeelding. De speeltoestellen hebben ook veel met dino’s te maken, waardoor de kinderen zich hier prima kunnen vermaken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf dinobotten uitgraven: hoe vet is dat!? De entreeprijs bedraagt €8,50 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar. Vanaf 12 jaar betaal je €11,50 entree.
  5. Philips Fruittuin – Eindhoven. In Eindhoven liggen de Philips Fruittuinen. Een superleuke pluktuin, waar de kinderen zich prima kunnen vermaken. Voor een overzicht van leuke pluktuinen in Brabant kun je deze blog eens lezen overigens. Naast de pluktuin is er ook een heerlijk pannenkoekenrestaurant. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen lekker spelen. Ideaal: jij geniet van je drankje op het zonovergoten terras en de kids spelen er lustig op los. Even rennen tussen de appelbomen door is ook altijd leuk! Bovendien krijg je bij een pannenkoek een gratis speurtocht (deze kun je eventueel ook los kopen voor €1,-, actie geldt tot september) zodat je heerlijk kunt speuren in en om de fruittuinen. Entree is gratis, mits je gebruik maakt van een consumptie van het pannenkoekenrestaurant.
  6. Buutvrij voor de hele pot – Best. Log off, go outside is de de leus van Buutvrij. Een heerlijke plek in Best. Hier kunnen de kinderen zowel binnen als buiten spelen, terwijl jij van een lekker drankje geniet. Op de kaart staan veel gezonde hapjes en drankjes, voor zowel volwassenen als kinderen. De sfeer is er heel relaxed. Wil je graag een mooie bos bloemen mee naar huis nemen? Je mag (tegen betaling) een mooie bos plukken in de pluktuin, een leuk aandenken aan een fijn dagje spelen! Entree is gratis, bestel wel even een heerlijke smoothie of iets anders voor jezelf en de kids. leuke speeltuin - kabouterdorp
  7. Speeltuin Kabouterdorp – Veldhoven. Een heerlijke speeltuin, waar het er gemoedelijk aan toe gaat. Van springen tot fietsen, en van klimmen tot midgetgolfen: je kunt hier alle kanten op! Heerlijk om een dag te spelen. Je mag hier je, zelf meegebrachte, eten en drinken nuttigen op een van de picknicktafels. Even uitrusten is wel nodig: er zijn zoveel indrukken te verwerken hier! De speeltuin is leuk voor kinderen van diverse leeftijden. Entree bedraagt €1,- per persoon.
  8. Doeboerderij De Steenuil – Oirschot. Houden de kids van lekker spelen en zijn het echte dierenvrienden? Dan is een bezoekje aan Doeboerderij De Steenuil zeker de moeite waard. Hier kunnen de kinderen zowel binnen als buiten spelen. Met mooi weer staan er zwembadjes buiten. Daarnaast kun je de boer helpen. Je kunt bijvoorbeeld de koeien voeren of helpen met melken. Echt heel leuk om te doen! Kinderen van 1 t/m 12 betalen €9,50 entree.
  9. Boscafé – Oisterwijk. Wil je er met wat kleinere kinderen op uit? Dan is het Boscafé in Oisterwijk een aanrader. Het café heeft een groot terras, met een leuke speeltuin in het midden. Hier staan diverse speeltoestellen waar de kinderen zich goed op kunnen vermaken. Ook staan er verschillende fietsjes zodat de kids lekker rond kunnen crossen. Door de uitgebreide kaart is er voor iedereen iets lekkers te bestellen, zowel aan de volwassenen als aan de kids is gedacht. Er wordt geen entree gevraagd, consumptie is wel verplicht.
  10. Natuurspeeltuin – Best. Aan de Kanterseveldenweg in Best ligt een heuse natuurspeeltuin. Midden in de natuur kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin of lekker kliederen met water. Uitgespeeld? Breng eens een bezoekje aan Pannenkoekenhuis De Klomp voor een lekkere pannenkoek of een verfrissend drankje. leuke speeltuinen eindhoven en omgeving - natuurspeeltuin best

Ga jij een van deze speeltuinen in Eindhoven en omgeving opzoeken? Heerlijk om er even tussenuit te zijn met de kids, en bij een hoop speeltuinen hoef je alleen maar een drankje op het terras te bestellen om er te mogen spelen: drinken moeten we tenslotte toch…hihi.

Wil je dit lijstje met leuke speeltuinen in Eindhoven en omgeving bewaren?

Pin dit bericht dan op een van jouw borden!

leuke speeltuinen eindhoven en omgeving - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment