de Leistert

Op vakantie met kinderen in Nederland

Sinds een paar jaar vier ik mijn verjaardag niet meer met een groot feest, maar ga ik met vriendlief en de kinderen gezellig een weekendje weg. De afgelopen twee jaar is me dat zo goed bevallen, dat ik dat volgend jaar weer ga doen! Het geluk wil dat ik komend jaar in het Hemelvaartsweekend een jaartje ouder word, waardoor ik een lekker lang weekend weg kan. Maar ja, in Nederland op vakantie met kinderen…waar gaan we dan naartoe? Ik vind het belangrijk dat het een kindvriendelijk park is, het liefste ook met animatie. Daarnaast is het weer in Nederland vaak toch wel vrij onvoorspelbaar… De afgelopen jaren was het prachtig weer op mijn verjaardag, dat kan komend jaar natuurlijk zomaar anders zijn. Hierom is een binnenzwembad en een binnenspeeltuin ook altijd een criterium waar ik op let. Na goede ervaringen van vriendinnen is mijn keuze gevallen op een vakantie bij Recreatiepark De Leistert in Limburg.

Camping met zwembad - kindvriendelijk recreatiepark de leistert.

Zwemmen bij Recreatiepark De Leistert

Na een blik op de website van De Leistert begreep ik wel waarom mijn vriendinnen zo enthousiast zijn! Werkelijk aan alles is gedacht. Het subtropisch binnenzwembad ziet er bijvoorbeeld echt fantastisch uit! You had me at glijbaan zeg maar, haha. Zowel de kinderen als ik vinden het heerlijk om lekker van de glijbaan af te gaan, dus na het zien van de foto’s op de website waren we om! Mocht het toch prachtig weer worden, kunnen we ook buiten lekker in het zwembad. Er is namelijk ook een heus buitengolfslagbad…hoe vet is dat? Ik hoop dat er toch wel een lekker zonnige dag bij zit, want een golfslagbad vind ik ook wel een feestje hoor, haha. Zonnetje, DJ bij het water en lekker meedeinen op de golven: dat is toch een ultiem vakantiegevoel? Er is zelfs een lekker strand met zwemvijver op het park aanwezig. Genoeg gelegenheid voor waterpret dus. Aangezien de meiden allebei echte waterratten zijn is een camping met zwembad wel een must, dus dit is echt perfect!

speeltuin - vakantie met kinderen leistert

Binnen en buiten spelen

Ook aan de speeltuinen is gedacht! Op de camping vind je op de veldjes speeltoestellen. Op het bungalowpark zijn ook verschillende speeltuintjes te vinden. Naast de kleinere speeltuintjes kunnen de kinderen ook los in de grote speeltuin. Klimmen in de klimboom, spelen in het kasteel en lekker van de glijbaan af. Ik zie het al helemaal voor me! Al moet ik heel eerlijk bekennen dat de speeltuinen die er zijn bij de horecagelegenheden me iets meer trekken… Wij kunnen dan lekker genieten van een drankje, terwijl de meiden aan het spelen zijn. Dit kan zowel binnen als buiten, dus ook als het wat minder weer is kan er gespeeld worden terwijl wij borrelen ;-). Als het echt prachtig weer is, dan neem ik de kinderen lekker mee naar de waterspeeltuin. Bikini aan en heerlijk kliederen met water… ik kijk er naar uit!

Als de meiden zin hebben om lekker sportief bezig te zijn kunnen ze crossen op de crossbaan, midgetgolfen, bowlen, jeu de boulen, voetballen of we gaan met het hele gezin een stuk fietsen. Dat kan prima in de mooie omgeving van Limburg en de fietsen kunnen we gewoon op het park huren.

vakantie met kinderen - animatie Leistert

Animatieteam

Het fijne van een kindvriendelijk vakantiepark vind ik vaak dat er ook een recreatieteam is. Superleuk voor de meiden om mee te doen met het programma. Bijvoorbeeld als ze ondanks alle faciliteiten even niet meer weten wat ze kunnen gaan doen. Want ja, ook dat kan gebeuren… De hele dag is er wel wat te doen op het park. Zo kunnen de kinderen knutselen in het Klushuis, dansen met het recreatieteam, spelletjes spelen, sieraden maken, meedoen met een speurtocht en natuurlijk is er ook een minidisco! Samen met Pluck en Pien, de mascottes van het park, kunnen er leuke avonturen beleefd worden. De figuren zijn goed herkenbaar aan hun kleding en coole haardracht. Ik weet nu al dat de kinderen niet bij hen weg te slaan zullen zijn!

Voor alle leeftijden is er wel iets te doen, dus beide dames zullen zich prima kunnen vermaken op De Leistert.

vakantie met kinderen barbecue leistert

Accomodaties

Ok, de keuze voor het park is gemaakt. Nu nog bedenken waar we willen verblijven. Aangezien we geen tent of caravan hebben, valt voor ons de camping af. Alhoewel… er zijn ook leuke tenten te huur. Dan gaan we niet voor een camping in Nederland maar voor glamping Nederland…. De glamping-tenten zien er fantastisch uit! Omdat we de afgelopen twee jaar al voor glamping hebben gekozen wil ik dit keer toch iets anders. Er is ook een groot gedeelte waar we een bungalow of huisje kunnen huren. Dat lijkt me wel gaaf! Bij het bekijken van de verschillende mogelijkheden valt mijn oog op een bungalow met een kamado-barbecue. Met een vriend die graag barbecuet is de keuze snel gemaakt! Wij gaan volgend jaar naar Recreatiepark De Leistert in Limburg en verblijven in een bungalow met barbecue! Ik heb er zin in!

Heb jij al een vakantie of weekendje weg geboekt voor volgend jaar?

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment