Dat ik bananenbrood erg lekker vind, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Ik heb in de loop der jaren al diverse recepten voor bananenbrood op de website gezet. Hoewel bananen in vergelijking met veel ander fruit meer calorieën en minder vitaminen bevatten zijn ze niet per se ongezond. In een banaan zit bijvoorbeeld veel vitamine B6. Deze is onmisbaar voor de spijsvertering. Daarnaast is hij ook belangrijk voor je weerstand en je zenuwstelsel. Ook zorgt een banaan ervoor dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft…dat zorgt dan weer voor een goed humeur! Dus om de dag goed te beginnen is een bananenbrood een prima plan! De appels in dit bananenbrood zitten dan weer bomvol kalium, wat goed is voor je hart. Ik zeg: begin de dag met een dansje, en een plakje bananenbrood!
Dit brood is bovendien erg makkelijk om te maken. Een typisch mik en mix recept weer: je ‘mikt’ alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom, mixt het door elkaar en giet het dan in de vorm om af te bakken… Ik vind het ideaal, omdat je zo niet lang bezig bent met de voorbereidingen. Als ik doordeweeks dit bananenbrood met appel wil eten maak ik het de avond van tevoren, in het weekend heb ik daar ‘s ochtends nog tijd voor. Hoe je dit gezonde en makkelijke bananenbrood met appel zelf maakt, lees je in het recept.
Makkelijk en gezond ontbijt: Bananenbrood met appel
Equipment
- Cakevorm
Ingrediënten
- 135 gram Havermout
- 3 Rijpe bananen
- 3 Eieren
- 20 gram Garneeramandelen
- 20 gram Gebroken lijnzaad
- 2 Appels
- 1 tl Kaneel
- 1 tl Speculaaskruiden
- 1 tl Bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal het havermout fijn tot havermeel.
- Mix de droge ingrediënten door elkaar.
- Haal de schil van de bananen en prak de bananen fijn.
- Mix de bananen met de droge ingrediënten.
- Voeg de eieren toe en meng nogmaals goed door elkaar.
- Schil een appel en snijd in kleine blokjes.
- Roer de appelblokjes door het beslag.
- Snijd de andere appel in vier parten en vervolgens in dunne plakjes.
- Giet het beslag in een ingevet cakeblik.
- Zet de appelplakjes dakpansgewijs in het beslag.
- Vervolgens zet je het bananenbrood in het midden van de oven.
- Controleer na 50 minuten of het brood goed gaar is. Dit doe je door er een satéprikker in te prikken: komt deze er droog uit dan is het brood gaar.
- Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm stort.
- Eet smakelijk!
Je ziet: het is een heel makkelijk recept! In no time staat het in de oven, waarna jij kunt genieten van een heerlijk vers ontbijtje. Voordeel van dit ontbijt is, dat je het bananenbrood ook in plakken in kunt vriezen. Zo heb je altijd een verantwoorde snack of gezond ontbijtje bij de hand! Je kunt natuurlijk voor een gewoon cakeblik gaan, maar als je een bananenbrood in een leuke vorm wil kun je ook eens bij bijvoorbeeld Dille & Kamille kijken voor prachtige bakvormen!
Wil je dit lekkere en makkelijke recept voor een bananenbrood met appel bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat kan heel makkelijk door over onderstaande afbeelding heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken!
Geniet ervan!