knutselen thema lente - grashoofd maken

Kinderboekenweek: GiGa Groen knutselen

Komende week is het weer zover: de Kinderboekenweek gaat van start. Vanaf woensdag 5 oktober, tot en met zondag 16 oktober kleuren veel scholen in het thema van deze Kinderboekenweek: GiGa Groen! Tijdens de Kinderboekenweek wordt het lezen voor kinderen gepromoot. Er zijn diverse kinderboeken in de aanbieding, en bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken krijg je het kinderboekenweekgeschenk cadeau! Dat geschenk is dit jaar een boek van de bekende serie ‘De Waanzinnige Boomhut’.

Het thema van de Kinderboekenweek staat helemaal in het teken van de natuur. Geen wonder dus, dat op diverse scholen de tuin en de bossen centraal staan. Het is leuk om hier mee aan de slag te gaan als je gaat knutselen. Ik heb een paar leuke tips op een rijtje gezet voor je. Zo kun je deze Kinderboekenweek GiGa Groen gaan knutselen! En laat de kinderen tijdens deze Kinderboekenweek ook eens gebruik maken van de leesbingo, zo wordt lezen nog leuker!

Maak je eigen grashoofd

Een hoofd waar gras op groeit….welke kinderen vinden dat nou niet leuk om te zien? Het is natuurlijk extra leuk, als je zo’n grashoofd zelf gemaakt hebt! Met een panty, aarde, vilt, wiebeloogjes en graszaad heb je in no time je eigen grappige GiGa Groene koppies in de klas staan. Echt heel leuk om dit met de hele klas of thuis te knutselen voor de Kinderboekenweek!

knutselwerkje valentijnscadeau lente plantenbakje valentijn moederdag maken

Knutsel een plantenbak

Een heel leuk, low budget, knutselproject voor deze Kinderboekenweek is een plantenbak. Nou ja, een plantenbakje dan. Ook hiervoor heb je niet veel materialen nodig, en met een beetje creativiteit kom je al een heel eind! Heel erg leuk om hier een bloembol of wat kruiden in te planten. Zo is het niet alleen een leuk, maar ook een nuttig knutselwerkje!

knutselen thema lente - mini moestuin maken Kinderboekenweek giga groen

Maak je eigen mini-moestuin

Het is natuurlijk superleuk om zelf een moestuin te beginnen. Maar ja, de herfst is nu niet bepaald het ideale seizoen om in de tuin aan de slag te gaan. Hoe leuk is het dan, om een eigen mini-moestuin voor in huis of in de klas te beginnen? Je hebt hier wat lege drinkpakken, verf en aarde voor nodig. Dat moet zowel op school als thuis prima te regelen zijn denk ik zo! Vul de zelfgemaakte moestuintjes met tuinkers of andere kleine plantjes en je hebt een GiGa Groen project thuis of in de klas!

gigagroen kn utselen voor de kinderboekenweek 2022

Knutselen met herfstmateriaal

Hoewel het natuurlijk niet echt GiGa Groen is, horen herfstmaterialen wel degelijk bij de natuur. Heel leuk om hier eens mee aan de slag te gaan. Wat denk je van het knutselen met kastanjes? Of maak eens een gave herfsttaart van materialen die je buiten kunt vinden. Zo leuk om te doen! Op een prachtige herfstdag buiten spullen verzamelen, en als het regent lekker binnen gaan knutselen…ik houd ervan!

Met deze tips kun je tijdens de Kinderboekenweek in ieder geval aan de slag om lekker te gaan knutselen in het thema GiGa Groen. Wil je de tips graag bewaren voor later deze week? Bewaar het dan op een van je borden op Pinterest. Dat kan heel makkelijk door over de onderstaande foto heen te scrollen en op het logo van Pinterest te klikken.

giga groen knutselen voor de Kinderboekenweek - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment