knutselen eikels dennenappels kastanjes

Knutselen met herfstmaterialen: leuk om te doen!

In de herfst vind ik het altijd heerlijk om een lekkere wandeling in het bos te gaan maken. In deze tijd vind je daar altijd de mooiste herfstmaterialen. Van eikels tot dennenappels, en van blaadjes tot kastanjes. De kinderen vinden het leuk om deze materialen mee te nemen, en we vinden het allemaal erg leuk om te knutselen. Een idee voor knutselen met herfstmaterialen is dan natuurlijk al snel geboren.  Wij hebben een grote bak met herfstmaterialen verzameld, en gaan lekker aan de knutsel!

Knutselen met herfstmaterialen

Na een lange boswandeling hebben we een flinke bak met allemaal materialen uit het bos verzameld. Ik pak de bak met knutselspullen erbij en we gaan aan de slag!

knutselen dennenappels

Met een beetje fantasie kun je in een dennenappel al een lijfje van een egel zien. Alleen het kopje ontbreekt nog. Met een beetje zelfdrogende klei is er gemakkelijk een kopje te maken voor de egel. Even boetseren en het is klaar. Met een diamantje als neusje en wiebeloogjes als ogen is je egel al klaar!

knutselen kastanjes

Tja, dieren spreken tot de verbeelding. En kastanjes ook, haha. Met een beetje chenilledraad is er in no time een leuk beestje te maken van een paar kastanjes. Als voorbeeld heb ik hier een aapje neergezet, je kunt natuurlijk ieder beestje maken wat je maar kunt bedenken. Met een cocktailprikker maak je de twee kastanjes aan elkaar vast. Een cocktailprikker gebruik je ook om de gaatjes voor de armen, benen en de staart vast voor te prikken. Hierna kun je deze van chenilledraad maken en erin steken. Met een paar plakoogjes een een pen maak je een gezichtje op het apenhoofd. Dat ziet er toch leuk uit!?

spinnenweb kastanje

Dit spinnenweb is echt een gouwe ouwe! Vroeger maakte ik al geregeld spinnenwebben van een kastanje, dus die kan natuurlijk niet ontbreken. Mijn oma had een grote kastanjeboom op de oprit staan, dus knutselen met kastanjes is me niet vreemd…haha. In een kastanje prik je een paar satéprikkers. Hier wikkel je wat wol omheen, net zolang tot je een compleet web hebt. Even vastknopen en je web is klaar! Met een kastanje en wat chenilledraad maak je gemakkelijk en snel een spin, en klaar is je kunstwerk!

Vinden jouw kids het ook zo leuk om te knutselen met herfstmaterialen? Meer activiteiten voor de herfst, met een gratis printable, kun je vinden in deze blog.

Wil je deze tips graag bewaren voor later? Bewaar ze dan op een van je borden op Pinterest. knutselen met herfstmaterialen pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment