Decoratie herfst knutselen, maak een herfsttaart.

Herfstdecoratie zelf maken: maak een herfsttaart

De bomen kleuren prachtig oranje, de regen laat zich wat vaker zien en het wordt steeds frisser: het is nu toch echt herfst! Ideaal om dan lekker met zijn allen het bos in te gaan. De meiden vinden het superleuk om op pad te gaan om van alles bij elkaar te zoeken in het bos. Dennenappels, blaadjes, kastanjes, eikels…we komen nooit met lege handen naar huis. Bovendien kun je daar thuis ook weer heerlijk mee knutselen. Eerder liet ik je al zien wat de kinderen kunnen maken van diverse materialen uit het bos. Dat kun je in deze blog nog eens nalezen. Vandaag deel ik een project wat je gemakkelijk zelf kunt maken en wat prachtig staat op tafel.

knutselen eikels dennenappels kastanjes

Herfsttaart maken van materialen uit het bos

Na een lekkere boswandeling, en een heerlijke kop thee om even op te warmen natuurlijk, kun je zelf aan de knutsel gaan om een leuke herfsttaart te maken. De basis hiervoor is een taart van oasis, die ik bij de Action heb gehaald. Omdat er geen levende materialen op zitten kun je ook prima een taart van piepschuim als basis nemen, net wat je voor handen hebt.

Ik begin met het bekleden van de randen met bladeren. Deze zet ik met krammen vast. Dat ziet er nu niet zo mooi uit, dit los ik zo op. Als alle bladeren dakpansgewijs over elkaar om de rand van de taart heen zitten maak ik ze vast met een mooi herfstig lint.

Dan ga ik verder met de bovenkant van de taart. Deze bekleed ik eerst met bladeren. Vervolgens steek ik een cocktailprikker in een paar kastanjes en deze verdeel ik over de taart. Hetzelfde doe ik met de eikels. De dopjes van de eikels plak ik met behulp van een lijmpistool op de taart. Met binddraad maak ik een paar dennenappels en een gevonden stukje schors vast op de bovenkant. Bij het tuincentrum heb ik een paar kleine sierpompoenen gehaald. Deze passen perfect op de taart: zo krijg de herfsttaart gelijk wat meer kleur! Met behulp van een lijmpistool zet ik de pompoenen boven op de taart vast. De laatste stukjes oasis vul ik nog even op met wat eikels en stukjes blad, en dan kan de taart gaan shinen deze herfst.

Een mooi, rustiek geheel. Met een paar kaarsjes er omheen heb je gelijk het herfstgevoel te pakken…dekentje, filmpje en wijntje erbij en de avond kan niet meer stuk!

Wil je dit project graag zelf maken en het bewaren op een van jouw Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande afbeelding om het bericht te pinnen.

herfstdecoratie zelf maken herfsttaart - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment