Knutselen pasen paasei emmer banner

Knutselen voor Pasen: maak je eigen paasei-emmers

Bij Pasen hoort natuurlijk het zoeken naar paaseieren. Ik kan me van vroeger nog herinneren dat we gezellig samen de verstopte eieren gingen zoeken. Een paar plekken waren vaste prik: in de lamp, op de bank en in de plantenbak waren steevast een paar eieren verstopt. Deze vonden we dan ook meteen, haha. Tijdens het zoeken is het wel gemakkelijk als je de eieren in een bakje kunt doen. Maak deze paasei-emmertjes samen met de kids: dan wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Knutselen voor Pasen - paasei-emmertjes

Hergebruik

Dit is echt een low-budget project: ik heb niets nieuws aangeschaft om deze emmers te maken. Voor het emmertje zelf gebruik ik een lege yoghurtemmer. Deze was ik eerst af zodat alle yoghurtresten eruit zijn. Vervolgens schuur ik het emmertje licht op: de verf pakt dan iets beter. Als ik al het stof van het schuren van de emmer heb afgehaald is het tijd om te gaan schilderen. Ik breng een paar lagen acrylverf aan. Ik maak twee emmertjes (want twee meiden ier) en kies ervoor om een roze en een blauwe emmer te maken. De acrylverf breng ik in een paar lagen aan. Als alles goed droog is decoreer ik het geheel met de 3D Pearl Paint van de Action. Je kunt qua decoratie helemaal los gaan natuurlijk: kijk wat voor een knutselspullen je thuis nog hebt liggen en decoreer de emmertjes daarmee. Gezellig knutselen met de kids!
Met hun zelfgemaakte emmertjes zijn ze natuurlijk nog gemotiveerder om paaseieren te gaan zoeken. Heb jij vaste plaatsen waar je altijd de eieren verstopt?

Knutselen pasen paasei emmer

 

Deel deze post via

Leave a Comment