knutselen voor moederdag - maak je eigen kweekbak - banner

Knutselen voor Moederdag: maak je eigen kweekbak

Over een paar dagen is het alweer Moederdag! En laat Moederdag dit jaar nu in de lente vallen! Nou ja, dat is ieder jaar het geval natuurlijk…hihi… Maar goed, de lente dus. Het seizoen waarin alles groeit en bloeit… leuk om hierop in te spelen! En hoe kan dat nu beter dan door een echte kweekbak voor mama te maken? Een superleuk cadeau, waar ze ook echt iets aan heeft. Iedere keer als ze de bloemen of de andere gewassen ziet groeien zal ze aan de kids denken… Ik zou zeggen: ga lekker knutselen voor Moederdag! Het is er weer voor, hihi.

Knutselen voor Moederdag

Zet mama even aan het werk en ga lekker met de kids aan de knutsel. Ik bedoel: nu de winkels open zijn kan ze vast even lekker gaan shoppen toch? Ik kocht bij de Action een paar mooie veilingbakken gevuld met worteldoek. Deze zijn ongetwijfeld bij meerdere winkels te koop. Vervolgens heb ik de kinderen aan het werk gezet met kwasten en acrylverf. Superleuk om te zien hoe ze kun eigen verhaal schilderen op de kistjes War de ene eerst alle plankjes van een kleurtje voorziet begint de ander direct met het maken van vrolijke schilderingen. Allebei beschilderen ze een plankje met krijtbordverf: hier kunnen ze als het project klaar is voor mama een boodschap op achter laten. Na een creatief uurtje zijn beide kistjes gereed. Althans: het werk van de meiden zit erop. Ik wacht nog even tot de kunstwerken droog zijn en spuit er dan een paar lagen blanke lak overheen. Zo zijn de kistjes toch wat beter bestand tegen het buiten staan. Ik let er uiteraard wel op dat ik de plankjes die met krijtverf beschilderd zijn niet ga lakken: dan kan ik er namelijk niet meer op krijten.

Als de kistjes helemaal droog zijn vul ik ze met zand en bloembollen. Een superleuk cadeau, waar de moeder van de kids ongetwijfeld van gaat genieten! Beetje bij beetje zullen de bloemen zich ontluiken waardoor ze steeds aan de meiden zal blijven denken.

Ben je op zoek naar meer leuke cadeaus die je zelf kunt knutselen voor Moederdag? Neem dan hier eens een kijkje.

Mocht je dit idee graag willen bewaren op een van je borden op Pinterest, gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

knutselen voor moederdag - maak je eigen kweekbak

Deel deze post via

Leave a Comment