grashoofd maken resultaat

DIY: Maak je eigen grashoofd

De dagen worden weer langer en de blaadjes komen weer langzaam aan de bomen. Alles wordt weer groen buiten, en daardoor krijg ik ook echt behoefte om weer meer groen in huis te halen. De tulpen staan al een paar weken op tafel (nee, niet dezelfde bos natuurlijk…haha) dus dat zorgt al voor het nodige lentegevoel. Nog meer groen haal ik in huis door leuke graspoppetjes te maken. Vroeger heb ik deze geregeld gehad. In het begin gaf ik ze vaak iets te enthousiast water waardoor er niet heel veel meer van overbleef, haha.

Grashoofd maken - benodigdheden

Wat heb je nodig?

Als basis voor de graspoppetjes gebruik ik een stuk panty. Zo kun je de panty’s waar een ladder in zit (niet aan de onderkant natuurlijk) weer opnieuw gebruiken. Daarnaast gebruik ik potgrond, graszaad, wiebeloogjes, plaksnorren en vilt. De oogjes, snorren en vilt heb je niet perse nodig. Dit dient als decoratie en dat kun je ook maken door het er met een stift op te tekenen. Oude T-shirts kun je natuurlijk ook verknippen en gebruiken om daar een gezicht van te maken. Laat je fantasie de vrije loop en verzin iets leuks om jouw graspoppetje mee op te leuken!

Grashoofd maken

Hoe maak je ze?

Dit is een project wat superleuk is om samen met de kids te maken. Als eerste stop ik het graszaad in de tenen van de panty. Als je dit samen met de kids maakt, zorg er dan wel voor dat je hier een beetje bij bent: het is wel belangrijk dat er voldoende graszaad in zit en dat het een beetje netjes verdeeld is. Na het graszaad kan het zand in de panty. Als je dit buiten doet kun je de kids lekker hun gang laten gaan, binnen is het wellicht handig om even mee te kijken als je niet met een zandbak in de kamer wilt eindigen…haha. Voor ik de panty dicht knoop pak ik in het midden een stukje panty met wat zand vast en draai dit een paar keer rond. Hier doe ik een elastiekje omheen en je grashoofd heeft al een neus! Vervolgens knoop ik de panty dicht. Eerst maak ik de vorm van het hoofd waarna ik vlak hieronder een knoop leg. Zo kan het zand er niet uitlopen, wel zo fijn natuurlijk!

 

Dan is het tijd om de poppetjes te gaan versieren. Ik plak er twee wiebeloogjes op: het lijkt al een heus gezicht zo! Ik kies ervoor om een mannetje en een vrouwtje te maken. Het mannetje krijgt een snor. Voor het vrouwtje knip ik een mond uit een stukje vilt. Haal gerust heel je knutselkast leeg om decoratie te vinden: het kan niet gek genoeg worden natuurlijk!

 

Ten slotte knip ik nog een stuk van de panty af zodat het niet te lang is. Van een gekleurde wegwerpbeker knip ik de bovenkant af. Even niet genderneutraal deze keer: het grashoofd met de snor krijgt een blauwe beker en het vrouwtje een roze beker… Vervolgens zet ik de poppetjes in de vensterbank en is het afwachten tot ze haar krijgen….en dan maar knippen. Heerlijk kappertje spelen en groen in huis, echt een superleuke activiteit voor de kids!

grashoofd maken resultaat

Deel deze post via

Leave a Comment