Kinderboekenweek DIY vriendschapsarmbandje eindresultaat armbandje

Kinderboekenweek DIY: Vriendschapsarmbandjes

Van 3 tot en met 14 oktober 2018 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek weer plaats. In deze week worden kinderen gestimuleerd om te lezen of om voorgelezen te worden. Ik vind het een geweldig initiatief!

Dit jaar is het thema vriendschap, met als leus: ‘Kom erbij!’. Hoe leuk is het dan om samen met de kids en hun BFF’s een middagje te gaan fröbelen om vriendschapsarmbandjes te maken? De armbandjes die ik gemaakt heb zijn bovendien ook nog eens heel gemakkelijk te maken!

Struikel niet over de strijkkralen

Met name de oudste vindt het erg leuk om kunstwerkjes te maken met strijkkralen. Als je hier door de hobbykamer loopt struikel je dan ook haast over de hoeveelheid strijkkralen, haha. Kenmerk van deze kralen is natuurlijk dat ze snel smelten. Hierom kun je er ook leuke platte kralen van maken.

DIY Kinderboekenweek vriendschapsarmbandje Stap 1

Precies werkje

Om te beginnen warm ik de oven voor op 180 graden Celcius. Ik bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de kralen op. De kralen leg ik niet te dicht tegen elkaar aan. Ze liggen allemaal met de holle kant naar boven. Best een precies werkje om alle kralen zo op de bakplaat te krijgen. Als je de ene kraal neerlegt en je beweegt het bakpapier een beetje vallen de kralen aan de andere kant om…hmz… Dit is een werkje wat je beter zelf kunt doen en de kids mogen dan toekijken.

DIY Kinderboekenweek vriendschapsarmbandje Stap 2 Kinderboekenweek DIY vriendschapsarmbandje Stap 3

In de oven

Als alle kralen netjes op de bakplaat liggen en de oven is voorverwarmd schuif je de plaat voorzichtig (anders valt alles weer om!) in de oven. Op de tweede foto kun je zien dat de kralen al na een paar minuten beginnen te smelten. Ik haal de bakplaat na 4 minuten weer uit de oven: de kralen zijn nu plat genoeg. Als de kralen voldoende afgekoeld zijn haal ik ze van het bakpapier af en stop ik ze in een bakje.

Kinderboekenweek DIY vriendschapsarmbandje benodigdheden

Rijgen maar

Voor de armbandjes gebruik ik twee stukken sieraadelastiek van 25 cm. Ik maak twee armbandjes, als je er meer maakt gebruik je natuurlijk meer stukken elastiek. Om te voorkomen dat de kralen er aan de onderkant weer net zo hard afglijden tijdens het rijgen knoop ik een kraal aan één kant van het elastiek. Aan de andere kant begin ik met rijgen.

Kinderboekenweek DIY vriendschapsarmbandje Stap 4

Knopen en….klaar!

Tijdens het rijgen meet ik een paar keer rondom de polsen of ik al genoeg kralen om het elastiek heb zitten. Als dit het geval is leg ik een knoop in het elastiek en knip ik de uiteinden af. Ik herhaal dit voor de volgende armband en de vriendschapsarmbanden zijn klaar. Is het geen vrolijk geheel zo? Ik ben benieuwd naar de resultaten van jullie armbanden. Post ze gerust op Instagram of Facebook met de #foodfrobelfun!

Kinderboekenweek DIY vriendschapsarmbandje eindresultaat armbandje

Deel deze post via

Leave a Comment