Knutsel activiteiten in de vakantie: ik geef je 7 tips!

Het noorden van Nederland heeft al een week vakantie, het zuiden krijgt vandaag vakantie. Zes weken lang even helemaal niets doen! Hoewel veel mensen toch wel op vakantie zullen gaan of ervoor kiezen om wat dagjes weg te gaan is er natuurlijk altijd tijd over om lekker te knutselen met de kids. Ik vind het een heerlijke ontspannen bezigheid. Heb je nog wat tips nodig voor leuke knutsel activiteiten die je in de vakantie samen met de kids kunt doen? Lees dan even verder!

Knutsel activiteiten voor in de vakantie

lippenbalsem maken beauty cadeau moederdag

Maak je eigen lippenbalsem

Voor de meidenmama’s en -papa’s is dit echt een must do in de vakantie! Je eigen lippenbalsem maken. Het is echt zo gedaan en de meiden zijn supertrots op het feit dat ze hun lippenbalsem zelf hebben gemaakt. Bovendien is het, als het de warme zomer wordt die ze ons beloven, met al die airco’s wel fijn als je iets bij de hand hebt waarmee je je lippen in kunt smeren: twee vliegen in een klap dus!

vaderdagcadeau pennenbak

Knutsel een pennenbak

Hebben jouw kids ook zo’n gigantische voorraad pennen en potloden? Weet je even niet meer waar je het allemaal laten moet? Laat ze dan zelf een pennennbak knutselen. Zo hebben ze altijd iets om hun potloden en pennen in te bewaren, en ze zijn weer lekker een middagje bezig thuis. Wat wil je nog meer?

Escaperoom voor thuis:

ideale knutsel activiteit voor in de vakantie!

Een activiteit die zeker succesvol zal zijn is het maken van een escaperoom voor thuis. Het maken zul je zelf moeten doen omdat ze anders de oplossing al kennen. Je kunt er ook voor kiezen om de kids voor elkaar een escaperoom te laten maken. Superleuk om te doen! Als je een middag aan de knutsel bent geweest kun je later de escaperoom gaan spelen. Geweldig om te zien hoe de kids proberen om alle puzzels op te lossen! Voor een paar druilerige dagen is dit de perfecte knutsel activiteit voor in de vakantie!

masker carnaval maken knutsel activiteit vakantie- resultaat

Knutsel je eigen masker

Hoe leuk is het om de kids een eigen toneelstukje te laten spelen in de vakantie? Met bijbehorende maskers natuurlijk! Deze maskers zijn natuurlijk het leukste als ze ook nog eens zelf gemaakt zijn. Met weinig materialen zetten de kids snel een leuk resultaat neer. Nog even omkleden en het toneelstuk voorbereiden en papa en mama kunnen klaar gaan zitten voor de voorstelling!

onderzetter versieren - resultaat

Maak je eigen pannenonderzetter

In de zomer eet ik veel vaker buiten omdat het natuurlijk vaak heerlijk weer is! Lekker barbecueën of een pastasalade: perfect. Maar ook binnen koken en de pannen buiten op tafel zetten vind ik heerlijk. Maar ja, een hete pan zo op tafel zetten wordt hem natuurlijk niet. Met deze vrolijke, zomerse pannenonderzetter is dat probleem in no time opgelost! Superleuk, en heel gemakkelijk om zelf te maken! Creatief met kurk…;-)

Download het Thuisblijf Doeboek

In het begin van de Corona-periode heb ik een superleuk e-book gemaakt met hierin allemaal tips voor dingen die je thuis prima kunt doen! Natuurlijk staan er in dit boek ook superveel tips voor in de zomervakantie: of je nu thuis blijft of niet, er is genoeg te doen!

wijn erger je niet spel

Voor de papa’s en mama’s: Maak je eigen wijn-erger-je-niet spel

Een knutseltip voor de papa’s en mama’s: maak je eigen wijn-erger-je-niet spel! Mens-erger-je-niet kennen we allemaal wel. Dit spel kun je echter ook prima spelen met een wijntje. Leuk om met vrienden te doen op een lekkere zomerse avond! Een middagje knutselen en je hebt er veel avonden plezier van!

Heb jij nog een leuke knutseltip voor in de vakantie? Laat het me weten in de reacties!

Deel deze post via

Leave a Comment