Creatief met kurk - banner

Creatief met kurk: decoreer je eigen onderzetter

Het is weer herfst! Voor mij een moment om in huis wat dingen aan te gaan passen. Wat herfstige decoratie maakt het gezellig in huis, de teksten op de lightbox en het letterbord worden weer aangepast en kleine dingen veranderen van plek. Ook vind ik het leuk om dan nog meer dan in de zomer bezig te zijn met knutselen en fröbelen. Ik maak een mooie pannenonderzetter die er door de vrolijke kleurtjes voor zorgt dat ik de zomer nog even vasthoud. Bovendien is het natuurlijk ook hartstikke praktisch. Ik bedoel, dat fröbelen is leuk…maar waar laat ik alles? Met zo’n onderzetter heb ik een handig gebruiksvoorwerp gemaakt en heb ik niet voor niets geknutseld…haha.

onderzetter versieren - benodigdheden

Een bolletje groen hier…een bolletje groen daar…

Het maken van deze onderzetter is helemaal niet moeilijk. Ik gebruik een kurken pannenonderzetter (is dat een woord?) als basis. Bij de Action verkopen ze katoenen bolletjes in allerlei verschillende kleuren. Er zijn diverse combinaties mogelijk dus er zit altijd wel een leuk kleurtje tussen wat je kunt gebruiken. Aangezien groen een van mijn favoriete kleuren is gebruik ik de groene bolletjes als basis. Verder heb ik alleen een lijmpistool nodig.

onderzetter versieren - lijmen

Dan komt het moeilijkste gedeelte van deze DIY. Had ik al gezegd dat het echt een heel gemakkelijk project is!? Anders bij deze, haha. Ik warm het lijmpistool op en doe een dot lijm op een katoenen bolletje. Deze lijm ik op de kurken onderzetter. Dit herhaal ik tot de hele onderzetter vol zit. Ik heb ze er gewoon random opgeplakt, je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een mooi patroon te bedenken. Dan duurt het project iets langer, maar het is wel meer wat je graag wil hebben. Doe je ding! Dat vind ik het leuke van dit project. Het is gemakkelijk te maken, snel klaar en naar je eigen wens te decoreren.

onderzetter versieren - resultaat

Het resultaat  mag er zijn hoor! Een vrolijke onderzetter die perfect staat bij onze pannen. Met een beetje vintage in het interieur staat groen in combinatie met oranje natuurlijk perfect! Mocht je dit project graag willen maken en heb je zelf echt geen onderzetters meer nodig? Het is natuurlijk ook een superleuk cadeautje. Ik durf te wedden dat je jouw swapmaatje van de Instaswap hier ook superblij mee maakt. Ik denk dat ik er voor mijn swapmaatje ook een ga maken in ieder geval.

Deel deze post via

Leave a Comment