Lunchbox thema Valentijn - hartjeslunch

3 Tips voor een vrolijke Valentijnslunch

Alles wat ik zie these days, dat is groot
En alles wat ik zie these days, dat is goud
Gelukkig hangt er liefde in de lucht
Gelukkig hangt er liefde in de lucht…

Kraantje Pappie en Joshua Nolet zingen er al over…er hangt liefde in de lucht! Volgende week is hier natuurlijk helemaal sprake van als het Valentijnsdag is! De dag waarop je jouw geliefde kunt laten zien hoe leuk je hem of haar vindt. Natuurlijk is dit ook een dag waarop je aan je naasten nog eens extra jouw liefde voor hen kunt laten zien. Superleuk natuurlijk om wat extra aandacht aan de lunchboxen te besteden. Met wat leuke prikkers maak je van een simpele lunch een heuse Valentijns bentobox!

Lunchbox thema Valentijn - Vlinders in je buik

Vlinders in je buik

Als je echt smoorverliefd bent voel je de vlinders fladderen in je buik…. Dit thema mag dan natuurlijk ook niet ontbreken als het gaat om lunchboxen voor Valentijnsdag. Daarnaast is dit natuurlijk een lunch die je ook straks in het voorjaar mee kunt geven naar school.

Ik begin met het brood. Ik besmeer een boterham met leverpastei en steek deze uit met een vlinderuitsteker. De twee vlindervleugels leg ik in het grote vak van de broodtrommel. Hier leg ik een BiFi-worstje tussenin. Dit is het lijfje van de vlinder. Zo simpel kan het zijn: met weinig middelen kun je toch een heel leuk resultaat krijgen!

Sinds kort is er een nieuwe website online waar je bentoringen en prikkers kunt bestellen. Tja, hier ga ik dan ook maar gelijk helemaal los…hihi. Op de site Betaalbare Bento heb je hele leuke vlinderbentoringen in diverse kleuren. Ik gebruik in deze lunchbox een groene en een roze vlinder. Deze schuif ik over komkommerreepjes heen om ze bij elkaar te houden en er net iets leuker uit te laten zien. Een bentoring in de vorm van een hart steek ik in een handvol blauwe bessen. Heuse vlinders in de buik dus, als deze lunch op is!

Lunchbox thema Valentijn - hartjeslunch

Hartjeslunch

Natuurlijk mogen hartjes ook niet ontbreken als je een leuke lunch gaat maken voor Valentijnsdag. Met een uitsteker steek ik uit een boterham een groot hart en een paar kleine hartjes. Hier steek ik een vrolijke hartjesprikker in. Zo wordt de lunch nog een stukje liever. Ik maak van een ei ook een hartje door gebruik te maken van een eivorm. Ik kook eerst een medium ei en pel dit direct na het koken: vuurvaste vingers zijn gewenst! Hierna stop ik het ei in de vorm die ik nat gemaakt heb. Zo komt het ei er na het afkoelen beter uit. Ik zet de vorm met het ei in de koelkast en haal het er de volgende ochtend uit: zo kan het gelijk mee in de lunchbox!

Snoeptomaatjes snijd ik schuin doormidden. De helften leg ik met de snijkant op elkaar zodat het een hartje wordt. Deze prik ik aan schattige hartjesprikkers om ze bij elkaar te houden: een liefdesfeestje in de lunchbox!

Lunchbox thema Valentijn - you make me smile

You make me smile

Smileys zijn altijd een schot in de roos! Om aan de kids te laten zien hoe vrolijk je van ze wordt (ook al kun je ze soms achter het behang plakken, hihi) kun je ook vrolijke smileys meegeven in de bentobox. Ik besmeer een boterham met hazelnootpasta en steek deze uit met een smiley-uitsteker. Een BiFi-worstje versier ik met een benetoring in de vorm van een mond en een oogjesprikker. Zo wordt dit een echt gezichtje! Druiven leuk ik op met een prikker met een smiley. Lekker vrolijk zo toch?

Vier jij Valentijsdag? Of laat je dit aan je voorbij gaan? Natuurlijk zijn deze lunchboxen ook superleuk voor alle andere dagen van het jaar. Je kunt natuurlijk altijd laten merken dat je van iemand houdt, hier hoeft het geen 14 februari voor te zijn!

Deel deze post via

Leave a Comment