maak je eigen tie dye shirt banner

Je eigen tie dye T-shirt maken

Soms heb je van die dingen die weer terugkomen van weggeweest. In het huidige modebeeld zie je bijvoorbeeld de tie dye T-shirts weer terugkomen. Superleuk! De shirts zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens hartstikke leuk om zelf te maken. Het is een geweldige activiteit om te doen op een kinderfeestje. Bovendien zullen de kids het ook enorm leuk vinden om in de vakantie hun eigen shirt te maken. Superstoer natuurlijk om je eigen design-shirt te kunnen dragen. Is het moeilijk om zelf een tie dye T-shirt te maken? Nee hoor, dat kun je gemakkelijk zelf doen! Hoe je jouw eigen shirt kunt versieren lees je verder in deze blog.

tie dye t-shirt diy zelf maken - wat heb je nodig

Goede voorbereiding is het halve werk

Voor het zelf verven van een T-shirt neem ik uiteraard een T-shirt als basis. Een wit of lichtgekleurd shirt werkt hiervoor het beste. Als het shirt van katoen gemaakt is pakt de verf het beste. Ik was het ook even voor ik het ga gebruiken. Naast het shirt gebruik ik verf. Ik kies voor de Dylon textielverf voor de wasmachine. Niet dat ik het in de wasmachine ga gebruiken, deze werkt wel heel fijn. Een paar lege flesjes en wat elastieken pak ik erbij en dan kan ik beginnen met het maken van mijn eigen tie dye shirt! Het T-shirt maak ik eerst even nat: dat zorgt dat de verf een stuk beter pakt straks.

tie dye t-shirt diy zelf maken - draaien

Ik vind het leuk om een leuk effect in mijn shirt te krijgen. Hierom maak ik vast een soort patroon in het shirt. Dit doe ik door het midden van het shirt vast te pakken en dit helemaal op te draaien. Er ontstaat dan een soort spiraal.

tie dye t-shirt diy zelf maken - spiraal

Vervolgens zet ik dit vast met elastieken. Het blijft dan niet alleen beter bij elkaar zitten, de elastieken zorgen er ook voor dat de verf niet overal kan komen zodat er ook wat witvlakken op het shirt te zien zijn. Dat ziet er lekker feestelijk uit waardoor de kleuren er extra uitknallen. Van een paar stroken aluminiumfolie maak ik een soort plateau waardoor het shirt straks niet in de verf ligt die ik eroverheen gegoten heb.

tie dye t-shirt diy zelf maken - ingebonden

De verf maak ik aan door in de flesjes een klein bodempje (centimeter of 1,5) van de verf te doen. Dit vul ik aan met wat water. Nog even schudden zodat de verf goed mengt en hij kan gebruikt worden.

tie dye t-shirt diy zelf maken - verven

Verven maar!

Het verven doe ik niet binnen: het zou zonde zijn als er verf op de vloer terecht komt natuurlijk. Buiten op het gras leg ik eerst een aantal vuilniszakken zodat ik zo schoon mogelijk kan werken. Hier leg ik de shirts op. Met de flesjes giet ik voorzichtig de verf over het T-shirt heen.

tie dye t-shirt diy zelf maken - verven 2

tie dye t-shirt diy zelf maken - verven 3

Ik wissel de kleuren een beetje af zodat je een leuk effect krijgt. En dan is het spannend. De geverfde shirts leg ik in een plastic zak en die laat ik zo minstens een nacht goed intrekken. Vervolgens stop ik de geverfde shirts in de wasmachine waarna ik ze goed laat drogen. De shirts zijn nu klaar om gedragen te worden, superleuk! Naast een T-shirt kun je natuurlijk ook sokken, broekjes of complete outfits kleuren. Net wat je leuk vindt! Dit is toch een te gekke activiteit voor in de vakantie of op een feestje? Wie wil er nu niet een eigen design kledingstuk in de kast hebben hangen!?

maak je eigen tie dye shirt

Deel deze post via

Leave a Comment