bento lunch carnaval clown

3 Tips voor vrolijke carnavalslunches

Een bentobox is natuurlijk het hele jaar door leuk. Met carnaval kun je van je lunch een nog groter feestje maken! Clowns, confetti en serpentines in de lunchbox: het kan allemaal! Hoewel het carnavalsseizoen al vanaf de elfde van de elfde bezig is komen de grote festiviteiten volgende week pas echt op gang. Vijf dagen lang feesten, verkleden en gek doen! Ik houd ervan… In de aanloop naar carnaval vind ik het dan ook altijd erg leuk om het feest ook in de lunchbox terug te laten komen. Ik geef je 3 tips voor carnavaleske bentoboxen. Lees snel verder…

bento lunch carnaval maskerade

Tip 1 – Maskerade carnavalslunch

Uitstekers, ik maak er graag gebruik van. Ook bij deze lunch kies ik ervoor om een boterham uit te steken. Ik gebruik hiervoor twee uitstekers in de vorm van een carnavalsmasker. Deze uitstekers passen precies op elkaar waardoor je uit één snee casinobrood twee maskers kunt halen. Zo min mogelijk afval dus: die paar korstjes snoep ik zelf wel op….iets met sund, haha.

Daarnaast hoort confetti natuurlijk ook helemaal bij carnaval. En de periode erna, haha. Want als je carnaval gevierd hebt en er is met confetti gestrooid vind je deze weken nadien nog overal terug in huis…oops! Door uit plakjes komkommer met een uitsteker rondjes te steken maak ik groene confettisnippers. Met een vrolijke bentoring ertussen wordt het helemaal één groot feest!

Van een BiFi-worstje snijd ik kleine plakjes: zo verandert dit ook in een vrolijk confetti geheel. Een partyprikker erin en het feest is compleet. Hoe carnavalesk wil je het hebben?

bento lunch carnaval alaaf

Tip 2 – Alaaf carnavalslunch

Een woord wat je met carnaval bij ons in Klompengat (zo

 

heet Best tijdens carnaval) geregeld hoort is ‘Alaaf’. Een verbastering van het woord elf, het zottengetal wat tijdens carnaval een belangrijke rol speelt. Door de letters in een boterham te steken maak je van een gewone boterham met stroop gemakkelijk een heuse carnavalsboterham. Je kunt er ook voor kiezen om de letters uit de boterham te steken. Ik heb zelf niet zo’n kleine letteruitstekers dus ik kies voor de vrolijke prikkers!

Van wortel en komkommer maak ik met de spirelli heel gemakkelijk lange slierten. Zo heb ik snel een gezonde portie serpentine! Wel handig om aan de kids door te geven dat ze met deze serpentine niet moeten gooien, hahaha. Van een BiFi-worstje maak ik gemakkelijk een carnavalsworstje door hem te verkleden als aap. Hier gebruik ik een bentoring voor. Zo zie je maar: met weinig moeite creëer je al snel een leuk effect!

bento lunch carnaval clown

Tip 3 – Clowneske carnavalslunch

Jezelf verkleden hoort natuurlijk helemaal bij carnaval! Tijdens dit vrolijke feest zie je dan ook veel clowns rondlopen. Een thema wat zich prima leent om een leuke lunchbox van te maken. Voor de grote clown steek ik een cirkel uit een boterham. Ik probeer deze keer eens een wortelbrood. Het ligt nieuw in de schappen van de Albert Heijn en ziet er supervrolijk uit. Een stukje zoeter en iets meer een cakestructuur dan ander brood. Wel superlekker! Ik prik er oogjesprikkers in en leg een framboos (framblij?) in het midden van het brood als neus. Uit een plakje worst snijd ik een mond. Een handjevol geraspte wortel doet dienst als haar: supervrolijk toch?

Ik leg een mini Babybell op een plak kaas en steek hier een clowntjesprikker in. Tussen een paar blauwe bessen en frambozen (mijn favo tienuurtje…genieten!) steek ik een bentoringen met een clowntje erop. Ook weer heel easypeasy en een leuk resultaat!

Ga jij carnaval vieren? Of heb je nu of volgende week al voorjaarsvakantie en wordt er überhaupt geen carnaval gevierd? Een vrolijke feestlunch kun je natuurlijk altijd maken, dus ik ben benieuwd naar jouw resultaten! Post je ze op social media met de #foodfrobelfun? Vind ik leuk!

Deel deze post via

Leave a Comment