Cadeau voor vaderdag knutselen - banner

Knutselen voor Vaderdag: maak een pennenbak

Het is alweer bijna zo ver: op de derde zondag van juni mag papa wat langer in bed blijven liggen om te wachten op zijn ontbijt op bed. Hij wordt dan lekker verwend, want het is Vaderdag! En wat is er nu leuker dan het krijgen van een handgemaakt cadeautje? Een cadeau waar door de kinderen veel liefde in gestopt is, dat is toch perfect!? Deze pennenbakjes zijn gemakkelijk zelf te maken door de kinderen, een beetje hulp van mama op zijn tijd is echter wel prettig…. Wil je makkelijk iets leuks knutselen voor Vaderdag? Dan is het superleuk om deze pennenbak te maken.

Makkelijk cadeau voor Vaderdag knutselen

Voor het maken van deze toffe pennenbak heb je helemaal niet zoveel nodig: zelfdrogende klei (ik haal deze meestal bij de Action), strijkkralen en een lege, schoongemaakte pot. Het deksel van de pot gebruik je niet, alleen de glazen pot zelf. Bewaar dus de lege potten en maak ze goed schoon, dan kunnen jouw kinderen ook aan de slag met dit project!

Om te beginnen rol je de klei uit tot je een lap hebt van ongeveer een halve centimeter dik. Deze lap leg je vervolgens op je werkblad. De kinderen werken hier altijd op een knutselplacemat: ideaal want zo wordt er verder niets vies! Je pakt de glazen pot en legt deze op de lap klei. Vervolgens rol je de lap klei om de pot heen. Aan de bovenkant vouw je de klei iets naar binnen toe.

Hierna kan het leuke priegelwerk beginnen: het decoreren! Laat de kinderen lekker los gaan met strijkkralen die ze in de klei kunnen drukken. Heb je veertjes, andere kralen of decomateriaal liggen: gebruik het gerust! De pennenbak zal er alleen maar vrolijker van worden! Zo kunnen de kinderen zelf heel makkelijk een persoonlijk cadeau knutselen voor Vaderdag.

cadeau voor vaderdag knutselen - makkelijk

Als de pot naar wens is gedecoreerd, is het even geduld hebben. Plaats de pennenbak op een placemat of andere gladde ondergrond en laat hem drogen. Zorg ervoor dat je hem ook een paar keer ondersteboven neerzet: dan kan ook de onderkant goed drogen. Als de pennenbak goed droog en hard geworden is kun je hem mooi inpakken zodat je papa met dit zelfgemaakte cadeau kunt verrassen op Vaderdag! Ik weet zeker dat een handgemaakte pennenbak prachtig zal staan op het bureau van papa!

Om Vaderdag helemaal goed te beginnen, is het leuk om papa te verrassen met een lekker ontbijt op bed. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijk hartig ontbijt voor Vaderdag, wat je zelfs de avond van tevoren vast kunt voorbereiden? Dan hoef je het ‘s ochtends alleen nog maar even in de oven te schuiven, waardoor je zelf nog iets langer in bed kunt blijven liggen.

Wil je deze pennenbakjes graag maken om cadeau te doen? Bewaar het dan eens op een van je borden op Pinterest. Dit is ook heel erg leuk om op de basisschool te maken met een hele klas. Dus ook als je meester of juf bent op de basisschool is het de moeite waard om deze blog te bewaren! Leuk als je me laat weten dat je de pennenbak zelf gemaakt hebt.

knutsel makkelijk een pennenbak voor vaderdag - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment