vaderdagcadeau pennenbak banner

Knutselen voor Vaderdag: maak een pennenbak voor papa

Hoewel het nog maar net Moederdag is geweest, komt Vaderdag ook al steeds dichterbij. Over minder dan een maand is het alweer zover: op de derde zondag van juni mag papa wat langer in bed blijven liggen om te wachten op zijn ontbijt op bed. Wat is er nu leuker dan het krijgen van een handgemaakt cadeautje? Een cadeau waar door de kids veel liefde in gestopt is, dat is toch perfect!? Deze pennenbakjes zijn gemakkelijk zelf te maken door de kinderen, een beetje hulp van mama op zijn tijd is echter wel prettig….

vaderdagcadeau pennenbak benodigdheden

Klei en kralen

Voor het maken van deze toffe pennenbak heb je helemaal niet zoveel nodig: zelfdrogende klei (ik haal deze meestal bij de Action), strijkkralen en een lege, schoongemaakte pot. Het deksel van de pot gebruik je niet, alleen de glazen pot zelf. Bewaar de komende weken dus de lege potten en maak ze goed schoon, dan kunnen jouw kids ook aan de slag met dit project!

vaderdagcadeau pennenbak uitrollen

Bekleden en decoreren

Om te beginnen rol je de klei uit tot je een lap hebt van ongeveer een halve centimeter dik. Deze lap leg je vervolgens op je werkblad. De kids werken hier altijd op een knutselplacemat: ideaal want zo wordt er verder niets vies! Je pakt de glazen pot en legt deze op de lap klei. Vervolgens rol je de lap klei om de pot heen. Aan de bovenkant vouw je de klei iets naar binnen toe.

vaderdagcadeau pennenbak bekleden

Hierna kan het leuke priegelwerk beginnen: het decoreren! Laat de kids lekker los gaan met strijkkralen die ze in de klei kunnen drukken. Heb je veertjes, andere kralen of decimateriaal liggen: gebruik het gerust! De pennenbak zal er alleen maar vrolijker van worden!

vaderdagcadeau pennenbak decoreren

Als de pot naar wens is gedecoreerd is het even geduld hebben. Plaats de pennenbak op een placemat of andere gladde ondergrond en laat hem drogen. Zorg ervoor dat je hem ook een paar keer ondersteboven neerzet: dan kan ook de onderkant goed drogen. Als de pennenbak goed droog en hard geworden is kun je hem mooi inpakken zodat je papa ermee kunt verrassen op Vaderdag! Ik weet zeker dat een handgemaakte pennenbak prachtig zal staan op het bureau van papa!

vaderdagcadeau pennenbak

Deel deze post via

Leave a Comment