lippenbalsem zelf maken moederdagcadeau

Maak je eigen lippenbalsem

Tja, met al dat binnen zitten heeft ook ons lijf het flink te verduren. Droge huid, schrale handen en droge lippen. Dit is natuurlijk niet ideaal. Voor het laatste is een goede lippenbalsem een goede oplossing. En wat is er nu toffer dan zelf een lippenbalsem maken? Dit is bovendien ook een heel erg leuk cadeautje voor Moederdag, want dat zit er ook alweer aan te komen. Het maken van lippenbalsem is helemaal niet moeilijk. De kans is groot dat je alle ingrediënten hiervoor al in huis hebt.

zelf lippenbalsem maken ingrediënten

Gemak dient de mens

Ook al hebben we nu vakantie, en zitten we al even thuis in verband met alle maatregelen rondom het Corona-virus, dat wil nog niet zeggen dat we ons direct aan een heel ingewikkeld project moeten gaan wagen. Deze lippenbalsem is dan ook heel erg gemakkelijk om te maken. Zorg er wel voor dat je de kids niet alleen laat als je hieraan gaat werken: er komt wel een pannetje op het vuur bij kijken dus helemaal kindproof is het niet.

Duik even je keukenkastje in en haal daar de honing uit, ga vervolgens verder door je huis en neem de vaseline, een leuke kleur lippenstift, wat lege etiketten en wat potjes mee. Ik gebruik hiervoor de lage plastic bakjes die altijd in een setje zitten waar je de shampoo en dergelijke mee in je handbagage kunt nemen. De flesjes gebruik ik voor de shampoo, conditioner en douchegel…die potjes blijven echter altijd ongebruikt. Ze hebben een ideaal formaat voor een bakje lippenbalsem, dus daar ga ik ze ook voor gebruiken.

zelf lippenbalsem maken - vaseline zelf lippenbalsem maken - gemakkeljk zelf lippenbalsem maken - moederdag

 

 

 

 

 

Even opwarmen

Het maken van de lippenbalsem is erg gemakkelijk. Ik pak een schaaltje en zet dit op een pannetje waar een klein beetje water in zit. Dit water verwarm ik door het op het vuur te zetten: au bain marie dus. In het schaaltje doe ik een beetje vaseline, ik doe er 2 eetlepels in. Het is echter een beetje afhankelijk van hoeveel lippenbalsem je wil maken. De vaseline laat ik even smelten. Vervolgens doe ik er wat honing bij en roer dit erdoor. Tenslotte snijd ik een mespuntje lippenstift af (hoe meer lippenstift hoe feller de kleur) en roer dit ook door het vaselingemengsel heen. Als alles goed gesmolten is giet ik het in de bakjes. Deze zet ik even in de koelkast zodat de lippenbalsem kan stollen.

lippenbalsem - etiket maken

Etiket maken

Als je jouw eigen lippenbalsem maakt, is het natuurlijk hartstikke leuk als je dan ook het etiket zelf ontwerpt. De kant en klare stickeretiketten zijn ideaal om hiervoor te gebruiken. Ik trek het deksel van de potjes waar de lippenbalsem in komt even over en laat de meiden hier een leuke tekening in maken. Vervolgens knip ik de stickers uit en plak ze op het deksel van de potjes: superleuk, zo heb je echt je eigen lippenbalsem! Dit is natuurlijk geweldig voor de meiden om zelf mee te tutten, maar wat denk je van moeder? Ook voor Moederdag is het een ideaal cadeau! Helemaal zelfgemaakt, en lekker praktisch…ideaal!

lippenbalsem maken beauty cadeau moederdag

 

Deel deze post via

Leave a Comment