masker carnaval maken knutselen - banner

Masker voor carnaval knutselen

Met carnaval in het vooruitzicht gaat het bij mij toch altijd een beetje kriebelen. De periode van lekker gek doen, verkleden en schminken komt er weer aan. Hoe leuk is het om even de zolder op te duiken om je verkleedkleren te pakken, een pruik op te zetten, te schminken en vervolgens helemaal uitgedost mee te hossen met de rest? Ik kijk er ieder jaar weer naar uit. De kids vinden het ook superleuk om zich te verkleden. De verkleedkist is dan ook een veelgebruikt item thuis. Zo rond de carnavalsperiode gaat het echter bij hen ook een beetje extra kriebelen. Hoe leuk is het dan, om samen maskers te maken?

masker carnaval maken knutselen - benodigdheden

Wat heb je nodig?

Om zelf maskers te maken heb je helemaal geen vreemde of dure dingen nodig. Zo gebruik ik bijvoorbeeld kartonnen bordjes als basis voor de maskers. Daarnaast nog wat verf en wat knutselspullen die ik heb liggen. Veren lijken me wel feestelijk, en diamantjes zien er ook altijd leuk uit. Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat ik meestal maar gewoon de bak met knutselspullen op tafel zet, en dat we dan vanzelf zien waar we mee aan de slag gaan… Duik dus vooral even goed tussen de knutselspullen, er is genoeg waarmee je een masker kunt versieren!

masker carnaval maken knutselen - vorm maken

Mien waar is mijn feestneus…?

Deze feestneus maak je natuurlijk helemaal zelf! Daar hoeft Mien helemaal niet bij te helpen. Bij het maken van het masker begin ik met het uitknippen van de juiste vorm. Ik krijg een verzoek voor een hondenmasker en een poezenmasker. Ik knip het bord dan in twee stukken. Uit het midden knip ik een inkeping voor de neus. Ook de ogen knip ik eruit. Een derde masker maak ik iets kleiner, dit wordt een wat traditioneler carnavalsmasker.

masker carnaval maken knutselen - versieren

Weet je wat ik wel zou willen zijn?

Met verf en een kwast wordt de basis voor het masker gelegd. Lekker fantasierijk of wat realistischer: het kan allebei! Het is tenslotte carnaval, dus zelfs als je als bloemetjesgordijn zou willen gaan is dat prima! Na het schilderen volgt het leukste werk, nadat de verf gedroogd is uiteraard. Met diamantjes, veren en stickers worden de maskers opgeleukt. Het wordt één groot feestelijk geheel! Maak het zo bont als je wil en zo vrolijk als je wil.

Ten slotte maak ik met een nietje een rietje aan de zijkant vast zodat je het masker gemakkelijk voor je gezicht kunt houden. Mocht je het liever niet vast willen houden kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een lintje aan beide zijkanten van het masker vast te maken. Zo kun je lekker incognito hossen, dansen en feesten.

Ga jij carnaval vieren dit jaar? Zo ja, wat is jouw favoriete outfit?? Als je lekker in de sfeer bent om te knutselen voor carnaval, denk dan ook eens aan deze leuke muziekinstrumenten. Superleuk om samen met de kids te maken, en ze hebben gelijk een leuk accessoire om mee te nemen naar het carnavalsfeest. Bovendien kunnen de kids die instrumenten natuurlijk ook gewoon thuis gebruiken, dus ook als je geen carnaval viert is dit een groot succes!

masker carnaval maken knutselen - resultaat

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment