tips bladerdeeghapjes

5 Tips voor lekkere bladerdeeghapjes

Soms heb je zin om iets lekkers op tafel te zetten, terwijl je helemaal geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Daarnaast merk ik bij mezelf in ieder geval steeds minder de drang om gezond te gaan eten. Bladerdeeg is dan een gemakkelijk ingrediënt om een lekker hapje mee te maken. Het duurt niet lang voor je hapjes klaar zijn, ze zijn vaak niet te gezond en het is qua smaak gemakkelijk aan je eigen smaak aan te passen. Heb je even geen inspiratie en wil je wel graag snel iets lekkers op tafel zetten? Ik geef je 10 tips voor handige hapjes die het altijd goed doen tijdens de borrel!

Handige hapjes Groententornado's

1. Groententornado’s 

We beginnen met een hapje wat, door de toevoeging van wat groenten, nog enigszins gezond klinkt…haha. Deze groententornado’s zijn heel gemakkelijk om te maken. Je kunt ze bovendien ook wat kleiner maken, door bijvoorbeeld een kleiner stuk bladerdeeg te gebruiken. Zo zijn ze net wat ‘hapbaarder’ tijdens de borrel!

Zalmvlinders resultaat handige hapjes

2. Zalmvlinders

Zalm vind ik altijd een goed idee. Gerookte zalm is lekker zout, waardoor je nog meer zin hebt in een borreltje…haha. Tijdens de vrijdag-/zaterdag-/zondagmiddagborrel is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Deze hapjes zijn lekker handzaam en je maakt in no time een hele batch van deze lekkere snacks. Vries er vast een paar in voor de volgende borrel!
handige hapjes pecanplaatjes resultaat

3. Pecanplaatjes

Als ik denk aan een borrel, dan denk ik aan kaas. Blokjes kaas, plakjes kaas, stukjes kaas…met of zonder toast…Kaas is kaas en dat is echt een van mijn lievelingssnacks. Lekker nootje ernaast en ik ben blij hoor! Deze snack met kaas en pecannootjes is dan ook een van mijn favoriete hapjes. Daarnaast hoef je echt maar heel even in de keuken te staan om ze klaar te maken.

Caprese kuipjes mozzarella tomaat basilicum

4. Capresekuipjes

Zeg mozzarella en ik zeg caprese. Een geweldige combinatie die het zowel in een salade als op brood goed doet. En, grote verrassing natuurlijk, met bladerdeeg is het ook een prima combi. Lekkere eenhapssnacks voor als de gewone capresspiesjes je toch iets te gezond zijn.

handige hapjes aspergespiralen resultaat

5. Aspergespiralen

Tja, als je dan toch liever wel wat groenten eet dan kun je ook voor deze lekkere snack gaan. Gemakkelijk om te maken en door de asperge die hier de boventoon voert toch wat gezonder dan de normale bladerdeegsnacks. Ideaal om op ‘s middags nog even te maken vlak voor je gaat snacken. Warm zijn ze bovendien ook nog net wat lekkerder om te eten.

Met al deze snacks op tafel is je hapjestafel een volwaardige vervanger voor de maaltijd hoor. Ik bedoel, het hoeft niet altijd een uitgebalanceerde maaltijd te worden toch? Soms heb je ook wel eens zin om lekker te zondigen, en dan zijn deze handige hapjes een ideale oplossing. Voor een beetje balans kun je natuurlijk altijd wat komkommerplakjes, snoeptomaatjes en paprikareepjes op een bordje erbij leggen. Voordeel van deze hapjes is dat je de meeste ook prima in kunt vriezen: na 5-10 minuutjes in de oven ben jij weer klaar om verder te borrelen. Ideaal dus als je eerst een flinke batch maakt zodat je de komende weken vooruit kunt…kun je gewoon lekker blijven Netflixen terwijl je oven de hapjes opwarmt…hoppaaa

 

Deel deze post via

Leave a Comment