handige hapjes pecanplaatjes

Handige hapjes: Pecanplaatjes

Hapjes die gemakkelijk te maken zijn en altijd een succes zijn op en feestje… Dat zijn de handige hapjes. Geregeld deel ik in deze categorie een recept wat zo gemakkelijk is dat je het haast geen recept kunt noemen, haha. Wil je alle handige hapjes op een rij zien? Klik dan hier voor alle easypeasy snackrecepten. Vandaag deel ik een recept voor pecanplaatjes. Kleine stukjes bladerdeeg met brie en een pecannoot erop… Lees je verder om te zien hoe je deze handige hapjes maakt?

handige hapjes pecanplaatjes ingredienten

Zo gemakkelijk…dat kan haast niet

Dit is echt een recept wat slechts een paar stappen kent. Zo gemakkelijk heb ik ze zelden gemaakt, haha. Ik gebruik voor het maken van deze handige hapjes bladerdeeg, brie, honing en pecannoten. De plakjes brie laat ik eerst ontdooien. Als dit gebeurd is snijd ik ze in vieren. Zo krijg je kleine vierkantjes die echt als hapje gegeten kunnen worden. Wil je dit als voorgerecht maken kun je ervoor kiezen om de plak bladerdeeg niet of in twee stukken te snijden.

handige hapjes pecanplaatjes start Met een vork prik ik in ieder vierkantje wat gaatjes. Dit voorkomt dat de plaatjes erg op gaan bollen tijdens het bakken. De lucht kan er nu namelijk gewoon via de gaatjes uit. Hierna besmeer ik de vierkantjes met wat opgeklopt ei om ervoor te zorgen dat ze een mooi kleurtje krijgen als ze in de oven zijn geweest.

handige hapjes pecanplaatjes brie De brie snijd ik in plakken. Deze plakken snijd ik weer in kleinere stukken zodat er op ieder plakje bladerdeeg een stukje brie komt te liggen. Vervolgens leg ik op ieder plakje brie een pecannoot. Een walnoot volstaat ook prima hoor, kies wat jij het lekkerste vindt!

Als dit gebeurd is besprenkel ik het geheel met een beetje honing. Ik vind het contrast van de smaak van de kaas en de honing erg lekker. Mocht je daar niet van houden kun je deze gerust weg laten.

handige hapjes pecanplaatjes brie pecan honing

De pecanplaatjes zijn nu klaar om de oven in te gaan. Ik heb de oven voorverwarmd op 180 graden. Ik maak gebruik van een heteluchtoven. Als je een andere oven gebruikt is het beter om hem iets hoger te zetten, op 200 graden. Na een klein kwartiertje zijn de hapjes klaar om uit de oven te halen. Check tussendoor wel even hoe ver de hapjes zijn. Het zou zonde zijn als ze te donker worden namelijk…

Als je hapjes klaar zijn is het alleen nog een kwestie van leuk serveren. Maak er een heleboel voor op een verjaardag, of een paar om ‘s avonds bij de borrel op tafel te zetten. Heerlijk met een glaasje wijn, al smaakt een frisje er natuurlijk ook prima bij!

Heb jij al eens een handig hapje van de site gemaakt? Zo ja, wat is jouw favoriete handige hapje? Ik vind het superleuk als je mij tagt op social media als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd: @food_frobel_fun. Volg jij me al op Facebook en Instagram?

handige hapjes pecanplaatjes resultaat

 

Deel deze post via

Leave a Comment