handige hapjes lunchbox 5 tips

5 tips voor handige hapjes voor in de lunchbox

Morgen beginnen de scholen weer. Het was weer een heerlijke relaxte vakantie! We zijn heerlijk een weekje weggeweest. Een week lang hebben we niets anders gedaan dan zwemmen, zonnen en lekker eten en drinken. Gezond snacken wil er dan nog wel eens bij inschieten! Nu ga ik er weer volop tegenaan: gezond eten en weer frequent blijven sporten. Mealpreppen hoort hier ook bij. Wil je vandaag nog even wat voorbereiden voor in de lunchbox de aankomende week? Kijk eens naar deze handige hapjes! Snel gemaakt en heerlijk voor in de lunchbox!

Handige hapjes tortillataartjes - eindresultaat

Tortillataartjes

Ken je dat? Je koopt een pak wraps, gebruikt er een paar en de rest blijft ongebruikt in de kast zitten te wachten tot je ze weg kunt gooien, zo lijkt het haast. Trek nu je aangebroken pakje wraps uit de kast en maak er deze heerlijke tortillataartjes mee! Lekker vol groenten…een beetje gezond mag immers wel. Lees hier hoe je ze maakt.

 

Handige hapjes - courgettekoekjes - Eindresultaat

Courgettekoekjes

Nog zo’n ideaal hapje om gemakkelijker aan je portie groenten te komen: courgettekoekjes! Superlekker, gemakkelijk te maken en vol groenten dus. Het zijn hartige koeken die een smakelijke aanvulling zijn op de gezonde bentobox. Ga jij ze vandaag nog maken? Klik hier om te lezen wat je nodig hebt en hoe je ze kunt maken.

Handige hapjes - bananenmuffins - eindresultaat

Bananenmuffins

Een echte klassieker wat mij betreft. Gezond, gemakkelijk en geweldig lekker! Door de banaan worden de muffins lekker zoet, zonder dat er veel suiker in zit. Je kunt ze maken in iedere vorm die je maar wilt, als je er maar een muffintray of bakvorm voor hebt. Ze zijn dus gemakkelijk in ieder thema te maken, ook in het favoriete thema van jouw kleine bentofan! Wil je weten hoe je deze gemakkelijke snack kunt maken? Klik dan hier. 

Handige hapjes mac 'n cheese muffin

Mac and cheesemuffins

En wat denk je van deze mac and cheesemuffins? Nee, het zijn geen gezonde hapjes. Ja, ze zijn wel gemakkelijk te maken. Mac and cheese, het favogerecht van heel veel kinderen. Pasta an sich is natuurlijk al erg lekker, met de romige kaas erdoor is het helemaal een feestje om te eten. Niet alleen ‘s avonds, ook als muffin in de luncbox. Verwen jezelf, je partner of de kids deze week eens met deze leuke muffins! Lees hier hoe je ze gemakkelijk zelf kunt maken. 

Handige hapjes Groententornado's

Groententornado’s

Nog zo’n snack waar stiekem best wat groenten in verwerkt zitten: deze groententornado’s. Met een beetje bladerdeeg en jouw favoriete groenten kom je al een  heel eind! Heerlijk voor in de lunchbox. Deze snack staat ook super op een hapjestafel of in een monkeyplatter. Lekker gezond genieten! Lees hier hoe je deze gezondere snacks maakt. 

Welk handige hapje ga jij maken? Duik je nog snel even de keuken in of geniet je liever op een andere manier van de laatste vakantiedag? Geniet er in ieder geval van! Een fijne laatste vakantiedag gewenst! Ik ben benieuwd naar jouw mening: welk hapje is jouw favoriet? Laat het me weten onder dit bericht, of via social media! Als je een recept maakt tag me dan: @food_frobel_fun. Ik vind het erg leuk om te zien wat je van mijn recepten maakt! Fijne dag nog!

Deel deze post via

Leave a Comment