moederdag 5 tips gemakkelijk snel maken

5 Tips voor leuke en gemakkelijke cadeaus voor Moederdag

Hoewel in deze Coronatijd alle dagen een beetje op elkaar lijken zit Moederdag er toch echt bijna aan te komen. Nog ruim een week, en dan is het zover. Aangezien de kids nu nog niet naar school toe hoeven heb je de tijd om samen iets leuks voor Moederdag te gaan maken. Omdat de meeste van ons ook gewoon aan het werk zijn en nu thuis moeten werken hebben we natuurlijk geen zeeën van tijd. Hierom heb ik een paar tips verzameld voor leuke en gemakkelijke knutselwerkjes voor Moederdag. Ik weet zeker dat alle mama’s hier heel blij mee zullen zijn!

plantenbakje valentijn moederdag

Lieve plantenbakjes voor mama

Deze plantenbakjes zijn heel gemakkelijk om te maken. Je hebt er een paar bekers en wat knutselmateriaal voor nodig. Als ze klaar zijn vul je ze met potgrond en de favoriete plantjes van mama. De vrolijke hengsels kun je in iedere vorm buigen die je wil. Voor Moederdag maak je er natuurlijk een mooi hartje van!

bonnenkaart moederdag

Bonnenboekje voor de liefste mama

Als je nu thuis zit en denkt: allemaal leuk en aardig, maar ik kan echt geen tijd vrij maken om te knutselen met de kids! Dan is dit de perfecte oplossing. Een gratis printable met een bonnenkaart waar de kids alleen een tekening op hoeven te maken. Oh ja, vergeet niet om hun naam er nog even op te zetten. In no time heb je dit cadeau klaar, en ik weet zeker dat mama er heel blij mee zal zijn!

lippenbalsem maken beauty cadeau moederdag

Maak je eigen lippenbalsem

Helemaal met al dat binnen zitten hebben je lippen het zwaar te verduren. Ze worden alsmaar droger en droger. Wat het beste helpt? Smeren met een lekkere vette lippenbalsem. Als je even (ja papa, echt maar heel even) met de kids de keuken in duikt heb je zo je eigen lippenbalsem gemaakt. In een bakje doen, zelfgemaakte sticker erop en je hebt een hele blije mama op Moederdag. Met lippen om te kussen, nog een voordeel!

haarband van shirt maken - resultaat

Maak een haarband van een oud T-shirt

Tja, of we het nu willen of niet: zolang de kappers gesloten zijn en onze haren blijven groeien wordt ons kapsel er niet beter op. Hoe leuk is het dan om met Moederdag een zelfgemaakte haarband van je zoon of dochter te krijgen om je te lange haren in toom te kunnen houden? Bovendien maak je deze haarband van een oud T-shirt. Als je de zolder hebt opgeruimd (want je zit toch thuis nu) heb je misschien nog wel een oud shirt over. Twee vliegen in één klap.

diy deco flamingo deco cactus

Maak een coole homedeco voor mama

Hoe zomers ziet dit eruit? Een cactus en een flamingo staan superleuk in iedere woonkamer. Je hebt er alleen wat klei, ijzerdraad en strijkkralen voor nodig. De kids kunnen gemakkelijk zelf de kralen aan het ijzerdraad rijgen. Als vorm hoef je natuurlijk niet perse een van bovenstaande voorbeelden te maken. Wat denk je van een mooi kleurrijk hart voor Moederdag? Daar smelt iedere moeder toch van?

Ondanks dat er niet geknutseld wordt op school hoeft moeder natuurlijk niets tekort te komen. Je hebt er niet eens zo heel veel tijd voor nodig om met iets  moois op de proppen te komen: jij tijd over en mama reuzeblij!

Deel deze post via

Leave a Comment