Handige hapjes Groententornado's

Handige hapjes: groententornado’s

Vorige week deelde ik al de handige pizzarolls met jullie. Nu is het tijd voor een hapje met iets meer groenten! Ik ben zelf verzot op aubergine, en verwerk dat dan ook graag in een gerecht. Deze keer is het tijd voor een groentenhapje met wortel en aubergine. Vanwege de spiraalvorm heb ik ze de naam groententornado’s gegeven.

Handige hapjes groententornado's groenten

Snijden

Eerst snijd ik de groenten. Ik heb een winterpeen en een aubergine die ik met een dunschiller in dunne plakken snijd. Met een mandoline werken kan natuurlijk ook! Van beide groenten gebruik ik ongeveer de helft. De groenten leg ik op een bord naast de snijplank waar ik de tornado’s ga opmaken zodat ik ze gemakkelijk kan pakken.

Handige hapjes groententornado's opbouw                                             Handige hapjes groententornado's tompouce

Opbouwen

Erna pak ik een plakje bladerdeeg. Deze snijd ik doormidden. Ik gebruik in totaal een heel pakje van 10 plakjes bladerdeeg. Een helft van het plakje leg ik op een snijplank. Hier leg ik een paar plakken wortel en aubergine op. Ik top het af met wat geraspte kaas en leg de tweede helft van het plakje bladerdeeg er bovenop. Dan rol ik het geheel op. De opgerolde tornado’s zet ik in een ingevette muffinvorm.

Handige hapjes groententornado's in de oven

Bakken

Als alle tien de groententornado’s in de muffintray staan klop ik een ei los met wat peper en zout. Hiermee besmeer ik de tornado’s. Ik bestrooi ze met Italiaanse kruiden en een beetje geraspte kaas en dan gaan ze de oven in. Ik begin met 20 minuten bakken op 210 graden Celcius. Ik haal de tornado’s even uit de oven en draai ze om. Vervolgens gaan ze nog 10-15 minuten de oven in. Haal de groententornado’s uit de oven en laat ze afkoelen.

De volgende vrijmibo is zeker geslaagd met deze lekkere hapjes!

Handige hapjes Groententornado's

Deel deze post via

Leave a Comment