knutselen voor moederdag ontbijtset

Knutselen voor Moederdag: versier een ontbijtset

Het is alweer bijna Moederdag! De dag waarop moeders even wat extra in de watten worden gelegd. Vaak begint die dag met een heerlijk ontbijt, wat de kids uiteraard zelf in elkaar gezet hebben. Een lekker croissantje met een kopje koffie, als de kinderen het zelf gemaakt hebben smaakt het extra lekker. Nog een manier om het extra lekker te laten smaken is door het ontbijt te serveren op een ontbijtset wat door de kinderen is versierd! Je bent hier snel mee klaar, het is gemakkelijk om te maken en het resultaat is geweldig! Hoe leuk is het als je de komende Moederdagen kunt ontbijten van je eigen ontbijtset…

moederdagcadeau zelf knutselen ontbijtset - benodigdheden

Even shoppen

Voor het maken van dit toffe Moederdagcadeau heb je een ontbijtset zonder print nodig. Ik kies voor wit, uiteraard kun je alle lichte kleuren kiezen. De kids gaan er op tekenen, dus een donkere kleur is niet zo praktisch. Daarnaast gebruik ik ook permanente markers. Het beste kun je voor dit project de markers van Edding gebruiken. Om niet bij teveel winkels langs te gaan in deze tijd heb ik gekozen voor permanente markers van de Action, deze zijn echter niet zo kleurvast als de markers van Edding. Maar goed: we roeien met de riemen die we hebben zullen we maar zeggen.

moederdagcadeau zelf knutselen ontbijtset - kleuren

Kleuren

Vervolgens gaan de kinderen aan de slag. Eerst laat ik ze een proeftekening maken: wat wil je straks op het bordje, de beker, theetip en het kommetje tekenen? Dit voorkomt dat er zometeen dingen getekend worden met de permanente markers die er moeilijk weer vanaf gaan. Met wat water en een wattenstaafje kun je trouwens nog best wel wat zaken bijwerken tijdens het tekenen hoor. Na de proeftekening gaat het echte werk beginnen. Schort aan, knutselplacemat op tafel en het kleuren kan beginnen. Hier zijn de dames lekker creatief aan de slag gegaan. Veel hartjes en regenbogen worden er getekend. De oudste bewijst humor te hebben: op de bodem van het yoghurtschaaltje schrijft ze OP, zodat haar moeder dit leest als de yoghurt op is ;-)….

moederdagcadeau zelf knutselen ontbijtset - bakken

Bakken

Na het kleuren is het tijd om het ontbijtsetje af te bakken. Eerst zet ik alles op een bakplaat. Deze schuif ik vervolgens onderin de oven. Kopjes kun je eventueel op zijn kop zetten: dit voorkomt dat de randen bruin worden tijden het bakken. Het geheel schuif ik overigens in een koude oven. Als het servies er in staat zet ik de oven aan en laat hem voorverwarmen op 220 graden. De timer zet ik op een half uur. Na dit halve uur zet ik de oven uit. Ik haal het servies pas uit de oven als het helemaal is afgekoeld. Dit om te voorkomen dat het door het plotselinge temperatuurverschil gaat barsten.

De tekening is nu (doordat ik een goedkopere variant van de markers gebruikte) wat verkleurd. Ik vind het resultaat nog steeds prachtig! Bovendien is de tekening nu in de glazuurlaag van het servies ingebakken, waardoor je het gewoon kunt afwassen. Een herinnering voor jaren dus, te leuk toch?

moederdagcadeau zelf knutselen ontbijtset - resultaat

Deel deze post via

Leave a Comment