handige hapjes zalmvlinders

Handige hapjes: Zalmvlinders

Een combinatie die het vrijwel altijd goed doet, bij mij in ieder geval, is de combi zalm met kruidenkaas. Ik vind het heerlijk smaken op een wrap en ook op een boterham doet deze combi het prima! De stap naar een handig hapje is dan ook snel gemaakt. Aangezien ik het heerlijk vind om met bladerdeeg te werken (want supergemakkelijk en snel klaar) is dat ook een van de ingrediënten van dit hapje. Lees snel verder om te zien hoe ik deze handige hapjes maak!

Ingrediënten handige hapjes zalmvlinder

1 – 2 – 3…en klaar!

Dit handige hapje bestaat uit maar 3 ingrediënten. Eigenlijk heb ik het in de inleiding al verraden. Ik maak voor nu alleen gebruik van gerookte zalm, kruidenkaas en bladerdeeg. Zo gemakkelijk kan het zijn! Omdat ik veel hapjes tegelijk wil maken kies ik ervoor om een rol bladerdeeg te kopen in plaats van een doosje met allemaal losse plakjes. Zo kan ik in één keer een aantal hapjes maken in plaats van steeds maar een paar omdat de bladerdeegvellen niet groter zijn. Ideaal dus. Bovendien liggen deze rollen vaak in de koeling en niet in de diepvries: dit scheelt weer tijd om de vellen te laten ontdooien.

Kruidenkaas handige hapjes zalmvlinder Zalm handige hapjes zalmvlinder

Beleggen

Als ik alle ingrediënten klaar heb liggen is het tijd om te beginnen met het bereiden van de hapjes. Eerst verwarm ik de oven voor op 200 graden. Vervolgens rol ik het bladerdeeg uit. Er zit al een vel bakpapier omheen dus dat hoef ik niet meer klaar te leggen. Ik snijd de plak bladerdeeg in de lengte in twee stukken, anders worden het wel erg grote vlinders! Beide helften besmeer ik met kruidenkaas. Hier leg ik vervolgens de gerookte zalm bovenop. Het meeste werk is nu al gedaan, hoe gemakkelijk kan het zijn!

Rollen -  handige hapjes zalmvlinder

Rollen maar

Als het bladerdeeg belegd is met de kruidenkaas en de zalm kan ik gaan rollen. Ik pak een van de lange zijdes en rol deze naar het midden toe. De andere kant rol ik ook naar het midden toe. Hierdoor ontstaat al een hele lange vlinder. Deze snijd ik in kleine vlindertjes. Hetzelfde doe ik met de andere helft van het bladerdeeg. Een met bakpapier bekleedde bakplaat leg ik vol met de vlinders. Hierna klop ik een beetje ei los en verdeel dit met een siliconen kwast over de vlinders heen. Ten slotte schuif ik de bakplaat in de oven. Na ongeveer een kwartiertje zijn de zalmvlinders klaar om opgegeten te worden!

Natuurlijk kun je de vlinders vullen met alles wat je lekker vind! Denk eens aan ham en kaas, pesto of mozzarella en tomaat.

Serveer deze vlinders op een feestje, en ze vliegen van de serveerschaal af. Succes gegarandeerd. Bovendien zijn ze echt in een mum van tijd klaar…met recht een handig hapje dus. Ik houd ervan. Je kunt de vlinders een dag van tevoren maken. Zorg er dan wel voor dat je ze vlak voor het serveren nog even 5 minuten in de oven doet (op een graad of 200).  Zo worden ze weer lekker knapperig. Geniet ervan! Heb jij deze hapjes gemaakt? Laat eens een berichtje achter op social media en tag me erin…@food_frobel_fun…dat vind ik leuk!

Zalmvlinders resultaat handige hapjes

 

Deel deze post via

Leave a Comment