5 knutseltips voor de zomervakantie

5 Knutseltips voor in de vakantie

Heerlijk hoor, die vakantie. Al kan ik me voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet wat je met de kids kunt gaan doen. Je hebt al mijn uittips van deze pagina al uitgevoerd. Superleuk en low budget, dus dat is mooi meegenomen. Maar ja, om nu de rest van de vakantie in een te klein opblaasbadje in de achtertuin te gaan zitten slurpen aan je mocktail die de kids gemaakt hebben is ook weer zoiets. Ga eens lekker fröbelen met de kids! Gezellig met zijn allen knutselen, heerlijk! Bovendien is het binnen toch vaak koeler dan buiten, waardoor je ook niet oververhit raakt…twee vliegen in één klap!

houder ijslolly zelf maken

1. Hoesje voor je ijslolly

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om eens een ijsje te eten. De ijslolly’s die je zelf thuis in kunt vriezen zijn ideaal. Tijdens het boodschappen doen hoef je niet bang te zijn dat ze ontdooien, omdat ze simpelweg nog niet bevroren zijn. Thuis stop je ze even in de diepvries en dan kun je genieten van een heerlijke ijslolly. Een beetje jammer alleen dat je er zo’n koude handen van krijgt. Maak je eigen houder voor deze ijslolly’s en je hebt nergens meer last van! Hier zie je hoe je ze gemakkelijk zelf maakt.

diy deco flamingo deco cactus

2. DIY Cactus en flamingo deco

Hoe zomers ziet dit eruit? Een cactus en een flamingo….ze staan deze zomer superleuk in elk interieur. En ze zijn erg gemakkelijk om te maken! Je hebt maar een paar dingen nodig om aan de slag te gaan. Dus trommel de kids op, haal de klei, het aluminiumdraad en de strijkkralen van zolder en ga aan de slag. Voor je aan de slag gaat check je natuurlijk wel even deze pagina om te kijken hoe je ze maakt…post je het resultaat op facebook of instagram met de #foodfrobelfun?

onderzetter wasknijper diy klaar

3. Onderzetter van wasknijpers

Hoewel ik hem hier laat zien met een theepot erop werkt deze onderzetter natuurlijk ook prima voor de salades of pannetjes met satésaus tijdens de barbecue. Laat de kids een aantal wasknijpers uit elkaar halen, dit vinden ze superleuk om te doen en het scheelt jou weer tijd! Kun jij ondertussen genieten van een lekker glaasje (ijs)thee. Hierna ga je zelf aan de slag, want het eindresultaat bereik je alleen als je een lijmpistool gebruikt. Voor de meeste kids nog iets te gevaarlijk… Klik hier als je wilt weten hoe je deze onderzetter maakt.

DIY schaaltje van strijkkralen - eindresultaat

4. Vrolijk schaaltje van strijkkralen

Als je kids in huis hebt, dan heb je waarschijnlijk ook wel een lading strijkkralen in huis. Hier kun je natuurlijk een paar leuke figuren van maken, ik kan me ook voorstellen dat je hier snel op uitgekeken bent. Op een gegeven moment ben je ook wel klaar met het leggen van die kraaltjes, die er toch steeds weer vanaf willen vallen. Hoe leuk is het om dit schaaltje eens te maken. Super gemakkelijk bovendien als verzamelbakje voor de schelpen en andere souvenirs die de kids verzameld hebben. Moeilijk om te maken? Nee hoor, kijk hier maar eens. 

DIY Squishy klaar

5. Maak je eigen squishy

Die squishy’s…ze lijken nooit helemaal weg te gaan… Ook fijn voor papa en mama: als de kids even te ver gaan kun jij tot tien tellen en even in de squishy knijpen. Bovendien kun je ze in elke vorm maken die je maar wil! Ik kies voor een paar taartpuntjes en een stukje pizza want ja…foodie hè… Mocht dit niet zo jouw ding zijn laat gerust je fantasie de vrije loop! Op deze pagina zie je de uitleg voor deze DIY squishy’s.

Heb jij nog een paar leuke tips voor de vakantie? Laat ze hieronder in de reacties achter!

Deel deze post via

Leave a Comment