DIY schaaltje van strijkkralen - eindresultaat

DIY: Schaaltje van strijkkralen

Eerder maakte ik van strijkkralen al leuke vriendschapsarmbandjes. Je kunt de kralen echter ook gebruiken om een leuk schaaltje van te maken. Je hebt hiervoor alleen wat strijkkralen, zonnebloemolie, een ovenvaste schaal en een oven nodig!

DIY schaaltje van strijkkralen stap 1

Easy does it

Om een leuk resultaat te krijgen hoef je vaak helemaal niet moeilijk te doen. Dat geldt ook voor het maken van dit vrolijke schaaltje. Om te beginnen zoek je een schaal die je een mooie vorm en grootte vindt hebben voor jouw kralenschaal. Vervolgens vet je deze aan de binnenkant in met wat zonnebloemolie. Zorg ervoor dat er overal wat olie zit. Hierna stort je een aantal kralen in de schaal. De hoeveelheid hiervan is afhankelijk van de grootte van je schaal.

DIY schaaltje van strijkkralen stap 2

Shake it like you mean it

Als je de kralen in de schaal hebt zitten schud je een paar keer met de schaal. Dit doe je op eenzelfde manier als waarop je bloem los zou schudden. De kralen verdelen zich nu over de rand van de schaal. Ze blijven plakken in de olie. Als je ziet dat er gaten ontstaan druk je daar een kraal in. Je kunt kralen bij blijven vullen tot je denkt dat je schaal groot genoeg is.

DIY schaaltje van strijkkralen stap 3

The heat is on

Als alle kralen mooi verdeeld zijn over de schaal kun je de schaal in de oven zetten. Zorg dat deze voorverwarmd is op 200 graden Celcius. De kralen beginnen al vrij snel te smelten. Ik heb de schaal 7 minuten in de oven laten staan. Aangezien iedere oven anders is kan het zijn dat dit bij jou wat langer of korter is. Blijf een beetje in de buurt van de oven. Houd een tijd van 5-10 minuten aan. Als alle kralen voldoende gesmolten zijn haal je de schaal uit de oven.

DIY schaaltje van strijkkralen stap 4

Cooling down

Je ziet dat de kralen gesmolten zijn en hierdoor tegen elkaar aan plakken. Laat de schaal goed afkoelen. Als de schaal goed is afgekoeld kun je de schaal van strijkkralen gemakkelijk uit de ovenschaal verwijderen. Door de olie gaat dit heel gemakkelijk. De kralen voelen nu wel wat vet aan. Dit is snel te verhelpen door de kralenschaal af te wassen met wat afwasmiddel. Droog hem af et voilà: je schaal is klaar! Leuk als housewarming cadeautje of om prullaria in te stoppen op de speelkamer!

DIY schaaltje van strijkkralen - eindresultaat

Deel deze post via

Leave a Comment