houder ijslolly zelf maken

Voorkom koude handen: maak je eigen hoesje voor een ijslolly

Ken je dat? Ben je lekker aan het genieten van je ijslolly kun je hem niet meer vasthouden omdat je handen echt te koud worden. Een stukje keukenpapier er omheen wil nog wel eens werken. Dit wordt echter ook al vrij snel nat en plakkerig. Geen ideale oplossing dus. Om te voorkomen dat het een grote plakzooi wordt heb ik zelf hoesjes gemaakt die je om de vrieslolly’s heen kunt doen. Geen koude handen meer en geen plakkerige bende, ideaal!

hoesje ijslolly maken - benodigdheden

Wat heb ik nodig?

Om deze hoesjes te maken gebruik ik vilt. Ik vind het heel prettig materiaal om mee te werken. Als ik het knip rafelt het niet, het is gemakkelijk aan elkaar te maken en er zijn zoveel superleuke kleuren te krijgen! Dit wordt de basis voor de hoesjes voor om de ijslolly’s. Daarnaast gebruik ik wat contrasterend garen. Dit ziet er lekker vrolijk uit, dat mag best in de zomer toch? Het knippen van vilt gaat het gemakkelijkst met een stofschaar.

hoesje ijslolly maken - lapjes vilt

Knippen maar

Uit elk lapje vilt knip ik kleinere lapjes. Het formaat van de lapjes is natuurlijk wel belangrijk. Ik wil niet dat de ijsjes eruit vallen of dat ze er niet eens in passen. De lengte van ieder lapje is 14 centimeter, de breedte is 8 centimeter. Meten is weten zegt vriendlief altijd. Hier begin ik dan ook mee. Ik teken de lapjes uit op de grote lap alvorens ik ze uit knip. Vervolgens vouw ik de lapjes in de lengte dubbel. Met een naald houd ik beide helften op elkaar.

Hierna haal ik het draad door de naald. Ik haal hem er dubbel doorheen zodat ik een iets stevigere draad heb. Bovendien ziet het er mooier uit omdat je meer van het draad ziet. In het uiteinde van de draad leg ik een knoop zodat hij niet door het vilt heen komt. Met een locksteek maak ik beide lappen aan elkaar. Ik naai de onderkant en een zijkant aan elkaar. De bovenkant laat ik uiteraard open, anders kan er geen ijsje meer in…haha.

Hetzelfde herhaal ik met de overige kleuren. En voila…klaar zijn de houders voor je vrieslolly’s. Zien ze er niet supervrolijk uit? Van mij mag die zomer nog wel even aanhouden!

hoesje ijslolly maken - resultaat

Deel deze post via

Leave a Comment