diy deco cactus flamingo

DIY: Deco cactus en flamingo

Het kan je haast niet ontgaan zijn. De winkels liggen er vol mee. De cactus en de flamingo blijven het nog wel even goed doen in je interieur! Superleuk natuurlijk om hier zelf een toffe DIY van te maken. Want hoe gaaf is het om te kunnen zeggen dat je die gave eyecatcher helemaal zelf gemaakt hebt!?!? Bovendien past zowel de cactus als de flamingo in vrijwel ieder interieur. En zo niet: zolang het niet regent staan de deco-flamingo en de deco-cactus ook prachtig op de tuintafel; lekker zomers! Voor deze DIY heb je helemaal niet veel nodig, je kunt dus snel aan de slag!

diy deco flamingo deco cactus benodigdheden

Aan de slag

Om dit project te maken gebruik ik strijkkralen. Ja, echt een favoriet van mij. Je kunt er alle kanten mee op! Eerder maakte ik er er al armbandjes, een schaaltje en Koningsdagaccessoires mee. Nu ga ik er dus een gave flamingo en een toffe cactus van maken. Naast de strijkkralen gebruik ik zelf drogende klei en aluminiumdraad. Qua draad kun je ook ijzerdraad gebruiken, ik vind zelf dat aluminium iets gemakkelijker buigt. Dat vind ik heel fijn werken.

diy deco flamingo deco cactus start cactus diy deco flamingo deco cactus start flamingo

Ik begin met het buigen van de vormen. Voor zowel de cactus als de flamingo bedenk ik zelf een leuke vorm. Je kunt hierin natuurlijk, helemaal bij de cactus, lekker creatief zijn! Maak ze zo groot als jij wilt en gebruik jouw favoriete vorm. Je kunt natuurlijk ook voor een hart kiezen, of maak eens een snor voor Vaderdag…haha. Je kunt het zo gek  niet bedenken natuurlijk….

diy deco flamingo deco cactus cactus rijgen diy deco flamingo deco cactus flamingo rijgen

Rijgen maar

Als ik de vormen gemaakt heb ga ik de strijkkralen eraan rijgen. Ik vind het prettig om van tevoren de kralen vast op kleur te sorteren zodat ik tijdens het rijgen niet voortdurend hoef te zoeken. Als je het gezoek niet erg vind (of je hebt alles al gesorteerd) is dat natuurlijk niet nodig. De cactus bestaat voornamelijk uit groene kralen. Ik maak er met twee gele en twee roze kralen een bloemetje op. De flamingo is uiteraard voornamelijk roze. De snavel heeft twee zwarte en twee witte kralen.

Van de zelfdrogende klei maak ik een standaard voor beide vormen. Doordat ik gebruik heb gemaakt van aluminiumdraad is het werkstuk erg licht en is een klein standaard voldoende. Mocht je het leuk vinden kun je er ook voor kiezen om het standaard een mooi kleurtje te geven. Ik vind hem wit het mooiste, dat leidt het minst af van de vorm zelf.

Ga jij deze easypeasy DIY ook maken? Welke vorm kies jij? Laat het me in de reacties weten! Als je dit project maakt vind ik het leuk als je me op social media tagt met #foodfrobelfun of @food_frobel_fun!

diy deco flamingo deco cactus

 

Deel deze post via

Leave a Comment