DIY Squishy klaar

DIY Squishy

Het is al een hele tijd een rage bij ons: de squishy. Een soort hippe stressball. Vaak met de meest schattige kawaii gezichtjes erop. De meiden hier zouden het liefst iedere week een nieuwe vorm squishy hebben. Hmz…daar moet iets op te bedenken zijn… Het moet toch niet moeilijk zijn om zelf een squishy te maken? Ik neem de proef op de som!

DIY Squishy benodigdheden

Van spons…

Na een ritje naar de Action kom ik thuis met powersponsjes en 3D Pearl Paint. De sponsjes zijn van zichzelf al wat stug. Ze voelen al aan als een soort squishy. Ik denk dat ik hiermee wel uit de voeten kan. De 3D Pearl Paint heb je in diverse setjes van drie. Ze kosten per drie stuks nog geen euro, ideaal!

DIY Squishy pizza getekend DIY Squishy pizza ruw DIY Squishy pizza geknipt

Naar driehoek…

Omdat ik zelf graag pizza eet besluit ik om een pizza-squishy te maken. Ik teken een driehoek op de spons en snijd deze met een aardappelschilmesje uit. Met een schaar werk ik de punt bij zodat de pizza ook een korst heeft. De randjes maak ik iets minder scherp door ze met een schaar af te ronden.

DIY Squishy taartjes geknipt DIY Squishy verf

Naar squishy!

Dit snijden gaat zo gemakkelijk dat ik besluit om voor de meiden een eigen taart-squisy te maken. Hiervoor snijd ik nog twee kleine driehoekjes uit een spons. Ook hiervan rond ik de randjes af met een schaar. Met de 3D Pearl Paint breng ik eerst de kleuren aan op de sponzen. Ik spuit eerst wat verf op de vormen en verspreid dit met een kwast. Erg geduldig ben ik niet. Ik zorg er met behulp van een föhn voor dat de verf extra snel droogt. Voor ik kan gaan decoreren breng ik eerst een tweede laag aan. Nadat deze gedroogd is knijp ik vast een keertje: het voelt echt aan als een squishy! Hij lijkt zelfs haast slow rising te zijn, geweldig!

Finishing touch

Als laatste breng ik op de taartjes een dikke laag aan van de contrastkleur. Met behulp van een kwast maak ik hier een slagroomstructuur in. Door aan de zijkant van de taart wat druppels te laten vallen maak ik er twee heuse dripcakes van.

De pizza maak ik af met een topping van tomaat, champignon, olijf en kaas. Klinkt heerlijk en deze squishy ziet er dan ook haast uit om op te eten!

Met behulp van een spons en 3D Pearl Paint maak je dus heel gemakkelijk je eigen squishy! Ga jij het ook proberen?

DIY Squishy klaar

Deel deze post via

Leave a Comment