wat te doen met regen met kinderen

11 tips om leuke dingen te doen met kids als het regent

Tja, het kon natuurlijk niet uitblijven. Na een hele vakantie prachtig weer zijn er voor de komende week wat regendagen voorspelt. Prima om gezellig met de kids wat activiteiten te ondernemen die prima binnen kunnen. Wil jij leuke dingen met de kids doen als het regent? Lees dan snel verder!

1. Bioscoopje spelen

De kids hier vinden het geweldig: maak het helemaal donker in huis, zet wat lekkere snacks op tafel en geef de kinderen ieder hun eigen beker met een rietje en hun favoriete drankje erin. Kies vervolgens op Netflix, Videoland of uit de dvd-kast een leuke familiefilm uit, leg kussens op de grond en geniet van een heerlijke middag samen!

wat te doen met regen met kinderen - spa thuis

2. Spa-middag

Vooral met de meiden is dit geweldig om te doen. Organiseer eens een heuse spa-middag! Haal maskertjes in huis, zet voetenbadjes klaar, laat de meiden zelf een leuk nagellakje uitkiezen en maak de meiden mooi op. Als ook de haren nog gedaan worden is het helemaal één groot feest! Zeker weten dat jullie genieten van deze qualitytime samen!

3. Houd een fotoshoot

Als de meiden dan toch mooi opgemaakt zijn en de jongens hun mooiste outfit aan hebben, is het tijd om dit op de gevoelige plaat vast te leggen. Zoek thuis een mooie achtergrond en laat de kids een paar mooie poses bedenken. Zeker weten dat hier gave foto’s uitkomen! Print de mooiste foto uit en zet deze in de woonkamer: zo heb je een leuke herinnering aan een gezellige middag!

wat te doen met regen met kinderen - knutselen

4. Ga knutselen

Hoe leuk is het om gezellig met zijn allen de knutselspullen erbij te pakken en er een heerlijke fröbelmiddag van te maken? Heb je geen idee wat je kunt gaan maken? Check deze pagina eens voor een hoop knutseltips!

5. Organiseer een picknick

Picknicken vinden alle kinderen toch geweldig om te doen? Dit kun je met regenachtig weer ook prima binnen doen! Smeer wat boterhammen, snijd groenten en fruit en stop het in een paar leuke bakjes. Maak een kan ranja en stop alles, samen met borden, bestek en bekers, in een grote tas. Als je een kleed op de grond legt en hier de tas op zet kan de picknickpret beginnen. Heerlijk even de zomer in huis halen!

wat te doen met regen met kinderen - bakken

6. Bak samen iets lekkers

Lekker samen de keuken in. Hoe gezellig is dat? Laat de kids kiezen wat ze willen maken en bak een taart, een verzameling koekjes of de lekkerste broodjes. Ik durf te wedden dat deze nog lekkerder smaken dan wanneer je ze in de winkel koopt.

7. Bouw een hut

Wie heeft het vroeger niet gedaan? Heerlijk samen hutten bouwen! Een beetje fantasie, wat dekens en stoelen of een tafel zorgen er al voor dat je een leuke tent of een prima hut kunt bouwen. Ik durf te wedden dat je voldoende materiaal in huis hebt om een toffe hut te gaan bouwen. Misschien kun je zelfs met zijn allen een boterham eten in de hut, hoe tof is dat?

Goedkoop uitje in Brabant - Speelboerderij Hooiberg Bladel

8. Bezoek een binnenspeeltuin

Er is altijd wel een binnenspeeltuin in de buurt. De kids kunnen hier lekker spelen terwijl jij op je gemakje een tijdschrift leest en een bakje koffie drinkt. Of je springt vrolijk mee op de springkussens en verstopt je in de ballenbak, dat kan natuurlijk ook!

9. Ga naar een binnenzwembad

Zwemmen is heerlijk! Dat kan niet alleen buiten, ook in een binnenzwembad kun je jezelf prima vermaken! Lekker zoeven van de glijbanen, golven in het golfslagbad en ravotten in het zwembad. Er is vast wel een leuk binnenzwembad bij jou in de buurt!

10. Speel verstoppertje

Verstoppertje spelen blijft leuk, hoe oud of hoe jong je ook bent. Helemaal als je er voor kiest om je op alle verdiepingen van het huis te verstoppen wordt het extra spannend.

wat te doen met regen met kinderen - schilderen

11. Haal de Picasso in jezelf naar boven

Lekker creatief bezig zijn en geen zin om met papier en schaar aan de slag te gaan? Wat denk je van het schilderen van een gaaf schilderij? Haal een canvasdoek en wat verf in huis en laat de schilder in je los! Erna kun je de doeken thuis tentoonstellen alsof je in een echt museum bent!

Wat doe jij als het slecht weer is met de kids? Wat is jouw favoriete binnenactiviteit?

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment