DIY onderzetter wasknijper

DIY: Maak een onderzetter van wasknijpers

Het wordt weer eens tijd voor een leuke DIY! Sinds de Koningsdag DIY is er niet echt meer een fröbelproject online gekomen. Ik heb natuurlijk niet stil gezeten, dus er komen weer leuke knutselblogs aan. Vandaag deel ik een gemakkelijke onderzetter met jullie. Je kunt deze maken van houten wasknijpers. Plastic wasknijpers zijn in deze niet zo handig omdat je daar geen hete pan op kunt zetten. De onderzetter smelt dan namelijk….

onderzetter wasknijpers benodigdheden

Voorbereidingen

Voor dit project heb ik wasknijpers en een lijmpistool nodig. Meer gebruik ik niet om dit project te maken, ideaal toch? Ik gebruik ongeveer 25 wasknijpers om de onderzetter te maken. Om te beginnen haal ik de wasknijpers uit elkaar. De metalen veer gebruik ik bij het maken van de onderzetter niet.

onderzetter wasknijper diy uit elkaar

Als alle wasnkijpers uit elkaar zijn lijm ik ze met de platte kanten aan elkaar. Ik zorg ervoor dat ze recht op elkaar zitten. Als dit niet het geval is zullen de onderzetters niet recht worden namelijk.

onderzetter wasknijper diy aan elkaar

Onderzetter maken

Ik heb nu 25 wasknijpers die aan elkaar zitten. Deze lijm ik, met behulp van een lijmpistool, met de schuine kanten aan elkaar. Zo maak ik langzaam een cirkel. Wel let ik erop dat de wasknijpers plat liggen zodat de onderzetter uiteindelijk ook plat wordt.
Hoe leuk is het om deze op tafel te zetten met een theepot erop? Dat ziet er toch supergezellig uit! En erg gemakkelijk om te maken…wat wil je nog meer?

onderzetter wasknijper diy klaar

 

Deel deze post via

Leave a Comment