Halloween DIY

Griezelige Halloween DIY

De dagen worden korter en het einde van de oktobermaand nadert. Voor mij een goede reden om het huis weer te voorzien van Halloween-decoratie. Tegenwoordig liggen de winkels in Nederland ook vol met griezelige decoratie in deze periode. Mocht je nu low-budget je huis in  enge sferen willen brengen kan dat met deze DIY heel gemakkelijk.

DIY Halloween benodigdheden

Upcycling

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen ben ik een groot voorstander van upcycling: van oude voorwerpen iets anders maken. Voor de Halloween-decoratie gebruik ik een oude vaas en een oude kandelaar. Je kunt natuurlijk ook een bezoekje aan de Kringloopwinkel wagen. Daar vind je vaak ook voldoende vazen en dergelijke die je voor een prikkie op de kop kunt tikken. Ik koop mat zwarte spuitverf en witte 3D Pearl Paint (een setje van drie kost nog geen Euro!) bij de Action en ik kan gaan beginnen!

Voorbereiden

Ik begin met het ontvetten van de vaas en de kandelaar. Als je deze stap overslaat kan het zijn dat de verf niet goed pakt. Vervolgens zet ik buiten een doos klaar waar ik de vaas en kandelaar in zet. Dit om te voorkomen dat ik straks alles onder de zwarte verf heb zitten.

DIY Halloween stap 1

I want it to turn black…

Als alles klaar staat schud ik de verf goed. Hierna breng ik een eerste laag aan over de vaas en de kandelaar. Ik laat de lagen een kwartiertje drogen en breng dan een volgende laag aan. Na drie lagen vind ik ze zwart genoeg en ga ik verder met decoreren. Met de 3D Pearl Paint teken ik spinnenwebben op de kandelaar. Op de vaas teken ik een groot spinnenweb. Nu laat ik het geheel een nacht drogen. Als alles goed droog is, is je griezelige Halloween-decoratie klaar! Hoe gemakkelijk was dit!?

Even afmaken met een enge kaars en een creapy doodshoofd en het feest kan beginnen…moehahahaaaaa…..

Halloween DIY

Deel deze post via

Leave a Comment