10 tips voor leuke en goedkope uitjes in Brabant

10 Tips voor goedkope uitjes in Noord-Brabant

Jeuj…vakantie! Even een paar weken helemaal niets doen. De kids zijn lekker vrij en kunnen zichzelf natuurlijk de hele dag door prima vermaken… Nou ja, in theorie dan. Want al vrij snel wordt de vraag gesteld wat we vandaag gaan doen. Ik vind het leuk om er op uit te trekken met de kinderen, ook in de vakantie. Het is echter al snel een hele kostenpost. Ik zoek dan ook graag naar low budget uitjes: uitjes die superleuk zijn en niet veel geld kosten. Anders wordt de staycation, zoals het thuisblijven in de vakantie ook wel wordt genoemd, net zo duur als een weekje weg. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je leuke, goedkope tips wilt om er in de zomervakantie op uit te gaan met de kids: lees dan snel verder!

Goedkoop dagje weg Brabant - Oertijdmuseum Boxtel

1. Oertijdmuseum in Boxtel

Het Oertijdmuseum in Boxtel wordt hier ook wel het Dinomuseum genoemd. Dat is natuurlijk niet voor niets zo! Er staan een hele hoop dino’s te wachten om bekeken te worden. Binnen wandel je tussen de levensechte dinosaurussen en zie je veel verschillende fossielen uit diverse tijdperken. Via een logische route loop je door het museum heen. Op diverse plekken kunnen de kinderen zelf ook iets doen. Buiten loop te door de Oertijdtuin en het Oertijdbos. Hier staan gigantische dinosaurussen en andere dieren uit de oertijd. Ben maar niet bang, ze bijten niet! Met de diverse speeltuinen her en der hoeven de kids zich niet te vervelen. Er is zelfs een mogelijkheid om zelf een dinoskelet uit te graven, hoe stoer is dat?

De entree voor het museum bedraagt €7,50 voor kinderen van 3-11 jaar en €10,50 voor iedereen vanaf 12 jaar. Als je een abonnement hebt op een Billy Bird park of op Best Zoo krijg je nog eens 50% korting. Het park is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Het adres is Bosscheweg 80 in Boxtel.

2. Buutvrij voor de hele pot in Best

Het klinkt alsof je een potje verstoppertje aan het spelen bent en een klein beetje is dat ook wel zo. Verstopt in het buitengebied van Best daar ligt deze prachtige locatie. Gelijk bij binnenkomst voel je jezelf op je gemak. Je komt binnen in een grote hal waar een groot tentframe staat met een hele hoop vlaggetjes eraan. Een supervrolijk geheel. Eronder staan tafels en stoelen zodat je hier op je gemakje kunt gaan zitten als de kids aan het spelen zijn. Zowel binnen als buiten is er voldoende speelgelegenheid. Binnen kunnen de kinderen zich verkleden, in het speelhuis spelen of lekker spelen met al het speelgoed wat er ligt. Buiten staan verschillende speelhuisjes, een trampoline en speeltoestellen. Bovendien vind je buiten ook nog de pluktuin. Tegen een kleine vergoeding kun je hier je eigen bos bloemen plukken.

Als je rustig toekijkt hoe de kleintjes spelen kun je genieten van de lekkerste hapjes en drankjes. Een cappuccino of groene smoothie voor papa of mama en een babyccino voor de kids. Ranja en diverse (gezonde) sapjes zijn er ook te verkrijgen. Op de kaart staan voor de ouders en de kinderen voldoende lekkere hapjes: denk ook eens aan een high tea voor de kids, geweldig!

Buutvrij voor de hele pot is gratis toegankelijk. Je betaalt alleen voor de consumpties. Er worden geregeld leuke activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen georganiseerd. Voor sommige activiteiten betaal je wel. Kijk eens op de site voor een actuele agenda! Het adres is Heuveleindseweg 6c in Best.

Goedkope uitjes in Brabant - pukkemuk dongen

3. Pukkemuk in Dongen

Dit park is biedt voor ieder wat wils. Zowel binnen als buiten kan er gespeeld worden. Er is een kinderboerderij, zodat er lekker met dieren geknuffeld kan worden. Daarnaast zijn er diverse speeltoestellen waar naar hartelust gespeeld kan worden. De kabelbaan is hier favoriet, haha. Met de bootjes kunnen de kids rondjes varen. De bootjes worden via een rails voortbewogen, je hoeft dus niet bang te zijn dat er iets mis gaat. De bootjes zijn in de vorm van een klomp, hoe brabants wil je het hebben? Als je bij Pukkemuk bent, vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan het boerensproojesbos. Hier beleven boeren en boerinnen leuke avonturen. Door op de rode knop te drukken beleef je de avonturen mee. Echt geweldig om te zien. Bij heel mooi weer kun je spelen in de waterspeeltuin. Heerlijk ravotten, glijden van de waterglijbaan en vooral heel nat worden: perfect tijdens een warme zomerdag! Je vindt daar ook de airtrampolines en een plek om ijsjes te halen: lekker hoor! Voetballen de kinderen graag? Dan kunnen ze lekker los in de voetbalkooi.

In het hoogseizoen betaal je per kind €9,50 entree. Dit is inclusief de hele dat gekoeld water en ranja. Volwassenen betalen €7,50 per persoon. Je krijgt hiervoor 2 consumpties (koffie, thee, fris) en onbeperkt ranja en gekoeld water. Parkeren is gratis. Het park is geopend van 10.00 – 18.30 en het adres is Vaartweg 192 a in Dongen.

4. Speelpark De Splinter in Eindhoven

In Eindhoven vind je het speelpark De Splinter. Een park waar ik vroeger als kind al geregeld kwam. Ook in dit park is voor iedereen iets te doen. Je kunt er lekker spelen met water. In het zwembad staat het water tot aan je enkels: de kinderen kunnen er dus rustig spelen! Waterspeeltoestellen zorgen hier voor het nodige vertier. Als de kids opgedroogd zijn kunnen ze lekker in de speeltuin spelen. Heerlijk ravotten in het fort, piraatje spelen op pirateneiland of lekker bouwen in de bouwhoek. Tussen het spelen door kun je even picknicken op de picknickweide, heerlijk om even te doen! De kinderen kunnen erna nog even knuffelen met de dieren in de kinderboerderij, voetballen op het voetbalplein, draaien in de draaitoestellen of even rustig computeren of schaken als daar behoefte aan is.

Wat kost dit dan wel niet hoor ik je bijna denken? De entree voor Speelpark De Splinter bedraagt op zon- en feestdagen €1,50 per persoon. De overige dagen van de week kun je er gratis naar binnen. Je vindt het park op de Rode Kruislaan 2 in Eindhoven.

Goedkope uitjes in Brabant - Kabouterpad Eersel

5. Kabouterpad in Eersel

Kabouters spreken natuurlijk wel tot de verbeelding. Als is het maar dat ik zelf nog steeds geregeld hoop dat de kabouters het wel op zullen ruimen hier, maar helaas. De afgelopen jaren zie je de kabouterpaden dan ook als paddenstoelen uit de grond schieten. Een van de leukste kabouterpaden die ik de afgelopen jaren met de kids heb gelopen is toch wel het kabouterpad in Eersel. Bij de receptie van camping Ter Spegelt krijg je, voor €5,- per kind, een knapzak met iets te eten en te drinken, een echte kaboutermuts en worden ze geschminkt als heuse kabouters. Na afloop van de tocht krijgen ze ook hier een aandenken aan het kabouterpad. Gedurende de route kun je verschillende opdrachten doen. Denk aan het zoeken van bepaalde bladeren bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook belangrijk om goed in de gaten te houden of je kaboutersporen ziet. Wij hebben een echt kabouterhuis gevonden! Helaas waren de kabouters zelf net even een boodschap aan het doen.

6. Gouden Woud in Liempde

In het Brabantse Liempde (of Liempt, zoals wij het hier zeggen…) vind je het Gouden Woud. Een binnen- en buitenspeeltuin waar de kinderen naar echt goud kunnen zoeken. In de binnenspeeltuin kan er lekker met zand en water gespeeld worden: zorg dus voor kleding die vies mag worden! Door middel van een zeefje kun je het zand in de waterstroom zeven: er ligt namelijk echt goud tussen het zand verstopt… Als je genoeg goud hebt verzameld kun je dit inwisselen voor iets leuks als je het aan een medewerker geeft. Naast het binnen spelen kan er buiten ook naar hartelust gespeeld worden. Tussen het spelen door kun je genieten van iets te drinken of te snacken: wat denk je van een lekker Brabants worstenbroodje? Als de kinderen uitgespeeld zijn kan er geknuffeld worden met de dieren. Moe maar voldaan kun je na een dag vol vertier weer naar huis toe gaan.

Het Gouden Woud is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 10 uur. Voor kinderen van 1 – 13 jaar betaal je €5,-. Ben je ouder dan 13 mag je gratis naar binnen. Het adres is Hamsestraat 18 in Liempde.

Goedkope uitjes in Brabant - Doeboerderij de steenuil Oirschot

7. Doeboerderij De Steenuil in Oirschot

Tja, in Brabant heb je natuurlijk veel (kinder)boerderijen. Hoe leuk is het om de kids kennis te laten maken met het leven op de boerderij? Bij Doeboerderij De Steenuil in Oirschot kan dat! Binnen kan er gespeeld worden in de bouwhoek, kan er van een grote glijbaan gegleden worden en lekker ravotten kan er ook prima! Buiten staan verschillende speeltoestellen, kan er gereden worden op de skelterbaan en in de zomer staan er zelfs verschillende zwembadjes buiten! Spelen tussen de hooibalen in de stal is iets wat de kids hier superleuk vinden. Bij de koeien kijken of pony rijden vinden de dames ook superleuk. Vaak kun je ook de boer even helpen. De kinderen krijgen een kleine kruiwagen waar ze voer voor de koeien in scheppen. Vervolgens geven ze dit aan de koeien waarna er ook een echte koe gemolken kan worden. De varkens krijgen ook nog wat brokken. Zo leren ze spelenderwijs hoe het leven op de boerderij eruit ziet. Halverwege de zomervakantie opent ook het maïsdoolhof: superspannend!

Kinderen van 1 – 12 jaar betalen €7,50 in het hoogseizoen. Kinderen ouder dan 12 mogen gratis naar binnen en parkeren is ook voor niets! In de schoolvakantie is de speeltuin dagelijks geopend van 10.30 – 19.30. Het adres is Schansstraat 3 in Oirschot.

8. IJsboerderij De Bonte Koe in Best

In het buitengebied van Best, tussen de alpaca’s en aan een leuke wandelroute, vind je IJsboerderij De Bonte Koe. Voorheen was dit een boerderij, nu wordt er ijs gemaakt! Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te krijgen. Van huisgemaakt ijs met een speciaal hoorntje voor de kinderen tot een ijsje voor de hond. Echt waar: ook aan de kleine viervoeter is gedacht! De kinderen kunnen er heerlijk spelen, terwijl jij lekker op het terras zit. Bestel eens een lekkere ijsproeverij: een plank met diverse bolletjes ijs en toppings zodat je van alles wat kunt proeven. Er worden geregeld leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, dus er is genoeg te doen!

Je vindt de IJsboerderij op de Kapelweg 11 in Best. Er is een parkeerplaats bij de boerderij: aan alles is gedacht!

Goedkoop uitje in Brabant - Speelboerderij Hooiberg Bladel

9. Speelboerderij De Hooiberg in Bladel

Ook bij deze speelboerderij kan er zowel binnen als buiten gespeeld worden. Binnen zijn er diverse speelruimtes en een knutselruimte. De peuters kunnen apart spelen in een speelruimte die je goed in de gaten kunt houden. De oudere kinderen kunnen los in een van de diverse speeltuinen. Ze nemen een duik in de ballenbak of gaan springen op een heus discospringkussen…hoe gaaf is dat!? Een reuzeglijbaan is er voor de echte durfals. Buiten kan ook flink gespeeld worden. Fietsen op de fietsbaan, springen op de trampoline: het kan allemaal. Aan eten en drinken geen gebrek: van ontbijt tot diner, aan alles is gedacht.

De entree bedraagt €7,75 voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Bij deze Social Deal actie betaal je maar €4,95 voor de entree en krijg je er nog een zakje chips en een ijsje bij ook! Je vindt de speelboerderij op de Bredasebaan 23 in Bladel.

10. Speeltuin Kabouterdorp in Veldhoven

De laatste uittip die ik voor nu voor jullie heb is speeltuin Kabouterdorp in Veldhoven. Bij binnenkomst zie je de paddenstoelen staan en weet je direct waarom de speeltuin zo heet. Voor €0,90 per persoon kun je er naar binnen: bijna voor niks dus! Er staan diverse speeltoestellen, trampolines en er is een skelterbaan. Een kabelbaan is ook hier een van de topattracties. Heb je zin om even lekker te midgetgolfen: dat kan! Je kunt clubs en balletjes lenen bij het winkeltje waarna je de 18 holes kunt gaan spelen. Voor een ijsje of iets te drinken kun je ook in het winkeltje terecht. Een leuk dagje uit als het mooi weer is! De speeltuin ligt aan de Broekweg 105 in Veldhoven.

Heb jij nog leuke tips voor low budget uitjes? Laat het met weten, ik ben benieuwd! Heb je iets aan een van de bovenstaande tips gehad…let me know!

 

Deel deze post via

Leave a Comment