Weekoverzicht lunch week 48 - Woensdag

Weekoverzicht lunch week 48

Er is alweer een week voorbij….en wat  voor een week! De oudste vierde haar verjaardag, we zijn naar het Kasteel van Sinterklaas in Helmond geweest, we gingen naar de Sinterklaasvoorstelling in Oirschot (aanrader!), kregen bezoek van twee Pieten en Sinterklaas kwam op bezoek bij opa en oma… Ook de lunch was weer in Sinterklaas-thema. Op één dag na: op je verjaardag krijg je natuurlijk een verjaardagslunch mee naar school!

Weekoverzicht lunch week 48 - Maandag

Maandag

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de glooriiaa, in de glooooriiiiaaaa, hieperdepiep…HOERAAAAA!!!! De oudste is alweer 6 jaar! Reden voor een heuse feesttrommel dus. Ik snijd een paar plakken komkommer met een ribbelmes om er feestkomkommers van te maken. Met een bentoring met ballonnen maak ik er een echt feestje van. Een stuk grillworst snijd ik in plakjes met hetzelfde ribbelmes. Hier steek ik een taartprikker in. Ik besmeer een broodje met hazelnootpasta en ik beleg een broodje met een plak kaas. Deze broodjes versier ik met decoratiestift. Op een broodje teken ik een taart. Op het andere broodje een 6. Een prikker met de tekst ‘Hartelijk gefeliciteerd’ maakt deze feesttrommel compleet. Als dat geen fijne verjaardag wordt weet ik het ook niet meer!

Weekoverzicht lunch week 48 - Dinsdag

Dinsdag

Van een verjaardagslunch gaan we weer over op het Sinterklaasthema. Vanmiddag gaan we naar het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. Echt superleuk om eens te zien! We gaan nu al een paar jaar die kant op en iedere keer is het weer een feest. Van de pakjeskamer tot de slaapkamer van de Pieten, alles is tot in de kleinste details aangekleed in een Sinterklaasthema. Één groot feest en geweldig om met de kids naartoe te gaan!

Ik snijd een paprika in reepjes en maak hier een roe van door er een wrapbinder omheen te doen. Hoewel Zwarte Piet al jaren geen roe meer gebruikt wordt hij nog wel vaak zo afgebeeld. Hierom is het wel herkenbaar voor de kids. Van cheesedippers kunnen ze enorm genieten. Hierom gaan ze dan ook mee in de bentobox. Met een gouden stift schrijf ik de eerste letter van haar naam op het vakje met de kaas. Net alsof Sinterklaas het geschreven heeft!

Een boterham steek ik uit met een Zwarte Pietenuitsteker. Net echt toch? Een halve krentenbol maakt de box compleet.

Weekoverzicht lunch week 48 - Woensdag

Woensdag

Vandaag gaat de Yumbox weer een keer mee! Ik snijd een komkommer in plakken en snijd deze doormidden. Door deze om en om in een vakje te leggen krijg je een leuk effect! Ik beleg een wrap met kaas, rol deze op en snijd hem doormidden. Deze verdeel ik over twee vakken. In de ene helft steek ik de staf van Sinterklaas, in de andere een kleine cadeautjesprikker. De staf van Sinterkaas gaat ook mee. Hoe je deze maakt (echt heel gemakkelijk!) lees je in mijn blog van vorige week. De mijter maakt er een feestelijk geheel van. Framberries zorgen voor een beetje meer vitaminen in de lunchbox. Dit ziet er toch net wat vrolijker uit dan alles los in een bakje gooien vind ik.

Weekoverzicht lunch week 48 - Donderdag

Donderdag

Je hoeft niet altijd moeilijk te doen om een leuk resultaat te krijgen! Met watervaste stift teken ik een pietenmuts op een mandarijn: het Sinterklaasfruit bij uitstek! Een broodje leuk ik op met een prikker met een cadeautje erop…die zien er zo gezellig uit! Tussen de plakjes komkommer steek ik een honeycomb prikker. Deze heb ik bij de Action gehaald. Daar hebben ze veel leuke prikkers dit jaar. Heel simpel, maar toch leuk. Altijd handig in deze tijd die toch al druk is met de voorbereidingen voor 5 december.

Weekoverzicht lunch week 48 - Vrijdag

Vrijdag

Vandaag gaat er weer een easypeasy lunch mee naar school. Op een mandarijn teken ik een mijter. Helaas zie ik te laat dat deze niet goed op de foto staat….oeps! De lunchbox was al naar school toe dus denk hem er maar even bij, hihi. In een broodje besmeerd met leverpastei steek ik een plastic staf. Ook in deze lunchbox komen de prikkers van de Action van pas. Het bordje komt daar ook vandaan: lekker vrolijk voor de hapjes op pakjesavond!

 

Nog een paar dagen en dan zit de spanning rondom Sinterklaas er alweer op. Ik vind het een geweldig feest! Erna gaan we direct door met Kerstmis, minstens net zo leuk… Een heerlijke afsluiting van het jaar zo, met al die feestdagen!

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment