Weekoverzicht lunch week 46 - maandag

Weekoverzicht lunch week 46

Deze week deel ik weer de lunches die ik zelf gemaakt heb met jullie. Dit keer zijn het vooral lunches die ik voor de meiden maakte, dus iets minder inspiratie voor de volwassen bento. En Sinterklaas is inmiddels in het land! Reden om ook de goedheiligman al eens in de lunchbox terug te laten komen… Lees je mee?

Weekoverzicht lunch week 46 - maandag

Maandag

Mooi roze is niet lelijk! De jongste vindt nog steeds alles wat roze is mooi, hierom pak ik mijn koffers met bentospullen er maar eens bij en tover ik zoveel mogelijk roze prikkers en bentoringen tevoorschijn. Ik besmeer twee boterhammen met chocoladepasta en maak hier een soort pastaflapje van door ze met een empenadavorm dicht te drukken. Ik steek hier twee roze smileyprikkers in.

Uit een paar plakken komkommer steek ik een ster om ze iets magischer te maken. In een van de sterren steek ik een roze unicorn: magischer kan haast niet!

Plakken grillworst maak ik wat leuker door er met een uitsteker een klavertje vier van te maken. Een paar roze prikkers maken de trommel compleet.

Weekoverzicht lunch week 46 - dinsdag

Dinsdag

Het thema op de school van de meiden is nog steeds sprookjes in het bos. Vandaag gaat er op verzoek een roodkapje banaan mee naar school toe. Ik zoek hiervoor via Google een plaatje wat gemakkelijk na te tekenen is en teken deze met een zwarte pen op de banaan. Met een satéprikker werkt het ook prima: de banaan wordt bruin op de plekken waar je met de prikker getekend hebt en de tekening verschijnt na een tijdje vanzelf. Ik vind dit wat moeilijker doordat ik niet zo goed kan zien wat ik al getekend heb.

Ik besmeer een boterham met koeienkaas. Voor ik de bovenste snee brood op de eerste leg steek ik er met letteruitstekers het woord BOS uit. De oudste is flink bezig met leren lezen en vindt het leuk om nieuwe woorden en letters te leren. Van een paar plakken komkommer maak ik met behulp van een bloemenuitsteker groene bloemen. Een paar puntjes koeienkaas in de trommel en de lunch is compleet.

Weekoverzicht lunch week 46 - woensdag

Woensdag

Vandaag deel ik weer een lunch van mezelf. Ik neem een paar boterhammen met kaas mee naar het werk. Deze verdeel ik over de grote vakken van de Yumbox. Een kiwi snijd ik met een schilmesje zigzaggend in. Hierdoor lijkt het net alsof er twee groene bloemen in mijn lunchtrommel zitten. Ik vind het altijd net iets feestelijker dan een gewone kiwi. Een paar snoeptomaatjes vind ik altijd heerlijk om te snacken ‘s middags. Met de Cheesestrings krijg ik nog een beetje zuivel binnen tijdens de lunch…en stiekem vind ik het lostrekken en opsmullen van die kaassliertjes nog steeds heel erg leuk ;-).

Weekoverzicht lunch week 46 - donderdag

Donderdag

En we gaan weer terug naar het sprookjes in het bos thema! Nadat de jongste de banaan van de oudste zag van de week had zij ook een verzoek: een sneeuwwitje banaan. Pfieuw…die was toch iets moeilijker dan roodkapje! Ik vind hem best prima gelukt, al zeg ik het zelf…haha.

Een boterham met chocoladepasta steek ik met een konijnensteker uit. Konijnen zie je vaak in het bos, dus die passen wat mij betreft prima bij het thema. In de snoeptomaatjes steek ik de letters B O S. Ook deze dame is fan van koeienkaas dus die krijgt ze dan ook mee in haar lunchbox.

Weekoverzicht lunch week 46 - vrijdag

Vrijdag

Nu is het dan toch bijna zover: de goede Sint komt morgen aan in Nederland! Vandaag al een beetje Sinterklaas in de bento box dus. In twee minibolletjes (ideaal voor in de lunchbox) steek ik de letters E E N. Het is immers nog maar één nachtje slapen tot hij weer met zijn Pieten in Nederland aan komt. Een Sintprikker in de kaasjes en het broodje maken er nog iets meer Sinterklaas van dit keer. Om vast wat groenten binnen te krijgen gaan er wat snoeptomaatjes mee naar school toe. Nog niet helemaal over the top Sinterklaas dit keer, de komende weken komt dat zeker goed! Ik vind Sinterklaas namelijk een van de leukste feesten van het jaar!

Gisteren hebben de meiden hier de schoenen al gezet, vanmorgen was het een groot feest! Vandaag is de Goedheiligman bij ons in de haven aangekomen en de komende weken volgen er nog veel meer Sinterklaasfeesten: ik heb er zin in! Vieren jullie ook uitgebreid Sinterklaas thuis?

Deel deze post via

Leave a Comment