Weekoverzicht lunch week 47 - woensdag

Weekoverzicht lunch week 47

De eerste hele Sinterklaasweek zit er alweer op. Leuke lunches rondom het Sinterklaas-thema vind ik zo leuk om te maken! Het is een thema wat enorm tot de verbeelding spreekt bij de kids. De eerste schoenen zijn ook alweer gevuld deze week. En ohohoh…Piet had de letters verwisseld! Beide dames hadden wel het goede doosje, er zat echter een andere letter in… oops! Gelukkig konden ze zelf ruilen en toen was het alsnog opgelost. Maar goed, terug naar de lunches… Afgelopen week heb ik de foto’s zoals gewoonlijk iedere dag op mijn Instagram-pagina en op Facebook geplaatst. Hieronder een weekoverzicht met een korte uitleg per dag.

Weekoverzicht lunch week 47 - maandag

Maandag

Deze week begin ik met een simpele lunch. Een paar plakken grillworst gaan mee met een vrolijke Sintprikker erin. Deze prikker heb ik bij de SoLow gehaald. Daar hebben ze zo’n leuke Sinterklaascollectie dit jaar! Een paar snoeptomaten doen het altijd goed. Deze leuk ik wat op met een cadeautjes bentoring. Ik besmeer een paar boterhammen met leverpastei. In de bovenste boterham druk ik een mijteruitsteker. Ik druk hem niet helemaal door zodat er alleen een afdruk in de boterham komt. De toon is weer gezet voor deze week, op naar de dinsdag!

Weekoverzicht lunch week 47 - dinsdag

Dinsdag

Vandaag gat er een heuse chocoladeletter mee in de lunchbox! Zouden de nieuwe Pieten deze letter ook nog willen testen? Ik ben benieuwd! Om deze letter te maken besmeer ik eerst een boterham met hazelnootpasta. Voor ik de bovenste snee brood erop leg steek ik er met een uitsteker de letter S, van Sinterklaas, uit. Als ik deze snee brood bovenop de onderste leg blijft er een chocoladeletter S over doordat je de hazelnootpasta van de onderste boterham er doorheen ziet. Als groenten geef ik wat snoeptomaatjes mee die ik opleuk met een Sinterklaasprikker. De plakjes worst worden wat vrolijker gemaakt met een cadeautjesprikker.

Weekoverzicht lunch week 47 - woensdag

Woensdag

Vandaag gaan er heuse cadeautjes mee in de Yumbox! Ik maak vegetarische saucijzenbroodjes en versier deze alsof het cadeautjes zijn. Klik hier om het recept voor deze heerlijke vega broodjes te lezen. Ik neem wat komkommer mee als groenten vandaag. Ik snijd de plakjes in twee stukken en leg ze om en om in de Yumbox, dit geeft net een leuker effect dan wanneer ik ze allemaal hetzelfde erin leg. Een paar handjes druiven aan een mooie Sinterklaasprikker zorgen voor wat extra vitaminen vandaag. Ziet het er niet feestelijk uit?

Weekoverzicht lunch week 47 - donderdag

Donderdag

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Deze stoomboot steek ik met behulp van een uitsteker uit een plakje peperkoek. Ik leg deze los op een paar boterhammen. Vandaag snijd ik de komkommer met een ribbelmes in vrolijke plakjes. Het is net zoveel werk als de komkommer gewoon in plakken snijden en het ziet er zoveel leuker uit! Met een prikker, deze blijven toch favoriet dit jaar, maak ik het net een beetje leuker. De zak van Sinterklaas zorgt voor een beetje extra fruit vandaag.

Weekoverzicht lunch week 47 - vrijdag

Vrijdag

Ook vandaag gaat er weer een zak van Sinterklaas (of Zwarte Piet natuurlijk) mee naar school toe. Hoe je deze maakt kun je lezen in dit artikel. Het ribbelmesje draait overuren deze week: ook nu is de komkommer in vrolijke ribbels gesneden en versierd met een leuke prikker. Vandaag gaat er geen brood mee naar school toe. Ik besmeer een wrap met hazelnootpasta en snijd deze in dikke plakken. De stukken zijn klein genoeg om in één keer in de mond te doen waardoor het ook geen geknoei wordt.

 

Deze week gaan we naar het Kasteel van Sinterklaas in Helmond, een Sinterklaasvoorstelling in Oirschot en mag de schoen nog een keer gezet worden…. we blijven dus nog even in Sinterklaassferen de komende week, ook in de luncbox!

Deel deze post via

Leave a Comment