diy adventskalender - armband

DIY: 3 Tips voor een leuke adventskalender

De Sint is het land nog niet uit of het volgende feest kondigt zich alweer aan in de winkels en reclames op televisie. Ook de adventskalenders liggen al even in de winkel. Van kleine kalenders met chocolade tot grootse kalenders met verzorgingsproducten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een adventskalender van gemaakt. De advent begint traditiegetrouw op 1 december en is van oorsprong de periode in de aanloop naar Kerst. Adventus betekent komst, en met Kerst vieren we de komst/geboorte van Jezus, vandaar de naam. Maar goed, geschiedenislessen geef ik al voldoende, hier zal ik het bij het fröbelen houden! Want wat is er nu leuker dan zelf een adventskalender in elkaar te knutselen? Cadeautjes geven! Laten die twee zaken nu perfect te combineren zijn in een toffe adventskalender. Knutsel je mee?

diy adventskalender - kerstboom

Oh denneboom

Voor deze eerste DIY is de hulp van familie of vrienden wel gemakkelijk. Je hebt namelijk 24 lege wc-rollen nodig. Schakel iedereen in die je kent, en je hebt voor zaterdag wel 24 rollen bij elkaar ;-). Anders begin je met de tweede DIY en maak je deze kalender volgend jaar, dat kan natuurlijk ook!

Ik koop eerst 24 kleine cadeautjes. Zo klein dat ze in een wc-rol passen… Het gaat vooral om het gebaar, dus het hoeft ook niets groots te zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan monstertjes, snoepjes of mini-kerstballen. Pak de cadeautjes in en stop ze in een wc-rol.

Dan ga je de wc-rollen per stuk inpakken. Ik gebruik hier goudkleurig inpakpapier voor omdat ik dat een erg feestelijk gezicht vind! Hierna ga ik de rollen met een lijmpistool op elkaar lijmen. Ik begin met een rij van 6 rollen. Hier plak ik een rij van 5 rollen bovenop. De rijen worden steeds 1 rol kleiner, tot je met 1 rol bovenaan eindigt. Je hebt nu een soort kerstboomvorm. Alleen de stam mist nog. Laten er nu toevallig nog twee rollen over zijn! Die plak je in het midden aan de onderkant van de driehoek.

Plak op de voorkant van iedere rol een cijfer. Bij de HEMA en de Wibra zijn nu leuke adventsstickers te krijgen, ideaal! Je kunt natuurlijk ook zelf iets printen of knippen en plakken. Als alle cijfers erop zitten kun je de boom aan de buitenkant en achterkant nog inpakken met papier.

Vanaf 1 december mag er steeds een vakje open gemaakt worden: als dat geen feestje is!?!?

diy adventskalender - kleerhanger

Je kunt de kleren krijgen!

Niet echt natuurlijk, een kleerhanger vol cadeautjes klinkt al veel beter! Dat is dan ook precies wat ik maak voor deze advent. Dit is pas een easypeasy kalender. Het grote voordeel vind ik dat je hierbij niet perse rekening hoeft te houden met de grootte van de cadeautjes. Zo zitten in deze advent voor vriendlief bijvoorbeeld een aantal vrolijke sokken: probeer maar eens een paar sokken in een wc-rol te proppen… Een andere cadeautip hebben ze bij de Albert Heijn: daar verkopen ze proefsetjes met buisjes met wijn erin. In het pakket zitten 6 flesjes. Ik heb ze apart ingepakt en zo heb ik weer 6 cadeaus extra. Wat snoepjes in leuke geschenkdoosjes en nog wat kleine cadeautjes maken het geheel compleet.

Ik pak alle cadeaus in of doe ze in een leuke geschenkverpakking. Deze zijn nu volop te krijgen dus sla je slag! Als alles ingepakt is hang ik ze met een lint aan een kleerhanger. Hierna plak ik nummers op ieder cadeautje en klaar is deze kerstman… Er kan uitgepakt worden! Het is toch geweldig om een ander iedere dag blij te kunnen maken met een cadeautje?

diy adventskalender - kant en klaar

Easy does it

Mocht je nu echt geen tijd of zin hebben om zelf iets te knutselen hebben ze bij de Action dit kant en klare setje liggen. Voor nog geen 2 euro heb je je eigen adventkalender die je kunt vullen met kleine cadeautjes. Voor de kleine meiden zijn leuke elastieken voor in het haar een goed idee. Kleine armbandjes of sleutelhangers doen het ook vaak goed. Wat denk je van een klein kleurboekje of een krasboekje?

diy adventskalender - broodbriefjes adventskalender

Een ander erg leuk idee voor de kids is de adventskalender van broodbriefjes. Dit is een website met allemaal leuke briefjes voor in de lunchbox. Je kunt ze natuurlijk ook op het ontbijtbordje leggen. In deze kalender (te verkrijgen via deze link) staat vooral het samen zijn en samen dingen doen centraal. De maand december is natuurlijk al duur genoeg, en een beetje aandacht is onbetaalbaar. Denk aan zaken als ‘Vandaag zetten we de kerstboom op’, ‘Vandaag gaan we marshmallows roosteren’, ‘Het is straks spelletjesavond, zoek jij een spel uit?’. Leuke dingen die je kunt doen op een dag die jou uitkomt. Je kunt namelijk zelf de cijfers invullen. Zo kun je ook gelijk in je agenda kijken of je er daadwerkelijk tijd voor hebt om te doen wat op het briefje staat. Superleuk toch? Ik ga de kids hier in ieder geval heel blij mee maken!

diy adventskalender - armband

Cadeaus voor mama’s

Voor alle papa’s die nu mee aan het lezen zijn: ook de mama’s vinden het vast leuk om cadeautjes te krijgen! Denk bijvoorbeeld eens aan een maskertje of een nieuwe kleur nagellak. Een mini-verpakking handcrème of lippenbalsem is ideaal met dit winterse weer. Een monstertje van parfum doet het altijd goed (misschien wel als voorbode voor de grote verpakking die onder de kerstboom staat, hihi).

Een gepersonaliseerd cadeau is natuurlijk ook altijd superleuk! Wat denk je van deze armband van Lux & Luz? Je kunt hem personaliseren met de door jou gewenste initialen. Leuk om jouw eerste letter en die van haar erop te laten zetten. Je kunt zelf de kleur van de armband kiezen, waardoor het ook echt helemaal naar jouw (en haar) wens wordt! Bovendien gaat het om kwalitatief goede sieraden die niet zullen verkleuren, ook niet onbelangrijk.

 

Weet je al welke kalender jij gaat gebruiken dit jaar? Of doe je hier liever niet aan mee? Ik ben benieuwd! Ik hoor graag in een reactie of door middel van een tag op Facebook of Instagram wat jij gemaakt hebt! Succes!

Deel deze post via

Leave a Comment