Sint DIY: Sinterklaas deurkrans

Sint DIY: Maak je eigen Sinterklaas deurkrans

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht…. En die beste Sint voelt zich natuurlijk extra welkom als er zo’n mooie Sinterklaas-krans aan de deur hangt. Het maken van deze krans is helemaal niet moeilijk! Knutsel je mee, op deze fröbel friday?

Sint DIY deurkrans - kruidnoten, schuimpjes, strokrans

Wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je om te beginnen een krans nodig. Ik gebruik hiervoor een strokrans. Deze is bijna het hele jaar door te krijgen bij de Action voor nog geen euro. Daar kun je hem niet voor  laten liggen toch, haha. Daarnaast zijn kruidnoten een must. Samen met de strokrans vormen zij de basis voor dit project. Bij de Action vond ik ook een knutselsetje voor Sinterklaas waar een Sint, Piet, Amerigo en een cadeauzak van rubber in zitten. Dit vind ik leuk als versiering! Een paar schuimpjes maken het af. Je kunt uiteraard elke versiering gebruiken die je leuk vindt! Bovendien volstaat al het strooigoed dat je lekker vindt als vulling. Al is het natuurlijk verstandiger om het strooigoed te gebruiken wat je niet zo lekker vindt, aangezien je het hierna niet meer kunt eten, haha.

Sint DIY deurkrans - Rubberen sint, piet, amerigo knutselset

Hoe maak je de krans?

Ik begin met het bevestigen van een touw aan de krans. Met dit touw kan ik straks de krans ophangen. Ik begin hiermee zodat ik de kruidnoten er overheen kan plakken. Ik vind het namelijk niet zo mooi om het touw in het zicht te hebben. Als je nu een heel mooi lint hebt zou ik de volgorde omdraaien: eerst de kruidnoten opplakken en vervolgens het lint er omheen binden. Eventueel kun je hier ook een reep van een jute zak voor gebruiken: lekker decoratief!

Om alle onderdelen van de krans in elkaar te zetten gebruik ik een lijmpistool. Eerst plak ik de kruidnoten op de krans. Ik vind het zelf het gemakkelijkst om dit in ringen te doen. Ik begin in het midden en werk zo naar buiten toe. Aan de achterkant van de krans hoeven geen kruidnoten te zitten: deze zit immers tegen de deur aan waardoor je hier toch niets van ziet.

Erna zet ik de rubberen Sint-figuren in elkaar. Achter ieder onderdeel zit dubbelzijdige tape waardoor dit heel gemakkelijk te doen is. Ik gebruik de voorkant van de verpakking als voorbeeld. Deze figuren plak ik ook met behulp van een lijmpistool vast op de krans.

Tenslotte vul ik de krans op met schuimpjes. Ik plak ze willekeurig op de krans. Je kunt hier natuurlijk alle snoepjes of decoratie voor gebruiken die ook maar iets met Sinterklaas te maken hebben: hoe meer hoe beter! Lekker vrolijk, ik houd ervan. Verwijder eventuele lijmdraden nog even: dit ziet er een stuk netter uit! Als je wilt kun je de krans nog inspuiten met blanke lak.


Sint DIY: Sinterklaas deurkrans

Hang tenslotte de krans aan de voordeur. Ziet dit er niet ongelooflijk feestelijk uit? Iedere Piet die voorbij komt ziet  nu dat er in dit huis Sinterklaas wordt gevierd. Dit kan hij toch niet zomaar voorbij laten gaan? Of, om volgens het liedje te spreken: ‘En loop toch niet stilletjes, ons huisje voorbij.’

 

Deel deze post via

2 thoughts on “Sint DIY: Maak je eigen Sinterklaas deurkrans

  • Hallo!
   Hier hangt de krans ieder jaar, maar wel onder een overkapping… kan dus niet met zekerheid zeggen hoe de schuimpjes er na een regenbui uit zien ;-)…
   Binnen staat hij ook fantastisch!

   Groetjes,
   Myrthe

Leave a Comment