Yumboxlunch weekoverzicht 35 -2

Weekoverzicht lunch week 35

Ook in de tweede week van school (nou ja, werk…maar ik werk op een school) vind ik het heerlijk om mijn Yumbox te vullen en er weer een bento feestje van te maken!

Yumboxlunch weekoverzicht 35 -1

Maandag

Deze week begin ik weer met leftovers van het weekend, haha. We hebben een Amerikaanse fuif gegeven. Dit houdt niets meer in dan vrienden uitnodigen en vragen of iedereen zijn eigen hapje en drankje meeneemt. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat je veel te veel in huis hebt en het hele weekend hapjes eet..oops! De wraprolletjes die mijn nichtje gemaakt had smaken nog heerlijk en gaan mee de lunchbox in. Wraps met zalm, rucola en roomkaas doen het altijd goed! Het groentenvakje van de Yumbox vul ik met reepjes gele paprika. Als fruit neem ik watermeloen mee, dat staat altijd zo vrolijk in de lunchbox! Mijn tienuurtje is Griekse yoghurt met granola. Hier begin ik mijn dag vaak mee, en als tienuurtje smaakt  het ook prima.

Yumboxlunch weekoverzicht 35 -2 Dinsdag

Vandaag neem ik Libanees platbrood mee in de bentobox. Deze besmeer ik met Baba Anoesh. Hier brokkel ik wat feta op. Erna gril ik groene asperges, paprika en ui. Vervolgens leg ik deze bovenop de feta. Hier leg ik een paar gebakken falafel-balletjes op. Het geheel top ik af met wat rode biet jullienne. Nadat het oprollen bind ik er een touw omheen zodat ze niet uit elkaar vallen. Even doorsnijden en klaar is je lunch! Om tien uur snack ik met verse ananas, genieten hoor! Voor de lekkere trek die ik later op de dag geheid ga krijgen neem ik een paar kerstomaatjes, een falafel-balletje en Babybell mee. Ik kan weer vooruit!

Yumboxlunch weekoverzicht 35 -3 Woensdag

Om de week te breken neem ik weer een keer gewoon brood mee naar het werk. Deze beleg ik met een plak kaas en wat vega salami. Geen idee hoe het komt, maar heb echt enorme vega salami cravings…je kunt maar iets hebben, haha. Om tien uur eet ik wat framberries. Deze groeien niet zo aan de boom, helaas. Ik vul frambozen met blauwe bessen en maak zo deze lekkere fruitsnack. Een paar losse blauwe bessen in het treat-vakje van de Yumbox maken het tienuurtje compleet. Tijdens de lunch snoep ik nog een paar surimisticks. Om vier uur snack ik een paar blokjes kaas met komkommer. Zo’n heerlijke combinatie!

Yumboxlunch weekoverzicht 35 -4 Donderdag

Het weggooien van eten vind ik zonde, dus ik lunch vandaag met leftovers van gisteren. Ik eet rijst met gewokte spitskool, kerrie en ui. Als fruit neem ik Zespri Gold mee. Ideale kiwi’s: ze zijn iets zoeter dan de groene en ik krijg er haast geen allergische reactie van! Ik vind de groene nog wel wat lekkerder, dus die reactie neem ik dan maar voor lief…Het jeukt maar even gelukkig. De rest van de dag snack ik dolma’s met limoensaus en edamame. Echt een heerlijke, oosterse traktatie, die sojabonen…mmm

My mepal -weekoverzicht 35 -5 Vrijdag

Vandaag gaat er weer een lunch mee naar de basisschool. Ik besmeer een boterham met jam en steek er een vlinder uit. Een snoepkomkommer met een oogjesprikker erin doen dienst als het lijfje van de vlinder. Is het geen plaatje? Als snacks bij de lunch krijgt ze wat blokjes kaas en cherrytomaatjes mee. Hier steek ik slipperprikkers en ijsjesprikkers in: hopelijk houden we het zomergevoel zo nog wat langer vast! Als fruit krijgt ze framberries met blauwe bessen mee. Hopelijk geniet ze er net zoveel van als ik!

Ook deze week weer voldoende inspiratie! Welke lunches zien jullie graag terug?

 

Deel deze post via

Leave a Comment