leuk uitje herfstvakantie Brabant - prehistorisch dorp.

Tips voor een leuk uitje voor de herfstvakantie in Brabant

Hoewel de zomervakantie nog maar net achter de rug lijkt te zijn, ligt de herfstvakantie alweer op de loer. Het weer vertelt ons ook al dat het echt herfst is. Tijd dus om eens te gaan kijken wat voor een leuke dingen we allemaal kunnen gaan doen in de vakantie. De kinderen zijn tenslotte een week thuis, dus genoeg tijd voor iets leuks! Ik geef je tips voor een leuke uitje voor kinderen in de herfstvakantie in Brabant. Zo heb je voldoende inspiratie om de vakantie (en de weekenden erna) door te komen!

1. Overleef het verleden in het Prehistorisch Dorp

Bij het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven weten ze wel wat overleven is: het museum is er al heel wat jaren. Toen ik jong was ging al naar het museum toe om kennis te maken met het verleden. Superleuk! Nu vind ik het ook heel erg leuk om er met de meiden naartoe te gaan, ze leren er hoe er in het verleden geleefd werd in en rondom Eindhoven. Van graan malen en brood bakken tot vuur maken: de meiden leren elke keer weer wat bij! In de herfstvakantie staat het Prehistorisch Dorp in het teken van overleven. Je leert hoe je voor jezelf kunt zorgen als je overgeleverd bent aan de natuur. Lukt het jou om het verleden te overleven?

leuk uitje herfstvakantie Brabant - circus Bavaria.

2. Circus bij Billy Bird

Bij kinderpretpark Billy Bird Hemelrijk in Volkel is in de herfstvakantie van regio zuid (25 t/m 29 oktober) een echt circus te vinden. Circus Bavaria strijkt die dagen neer in het park en dat zorgt voor een hoop spektakel. Van acrobaten tot katten die kunstige toeren uithalen en een clown die weer eens gek doet…ze zijn van alle markten thuis! Als je het park bezoekt kun je gratis naar de voorstellingen van het circus toe. Een aanrader als je op zoek bent naar een leuk uitje in Brabant voor tijdens de herfstvakantie.

3. Dippie Boe bij Dippie Doe

Nee, ik heb het niet verkeerd geschreven. Ja, ik weet dat het Dippie Doe is… Ieder jaar in de herfstvakantie verandert het kinderpretpark Dippie Doe in een griezelig pretpark. Niet te griezelig: het moet voor de kinderen natuurlijk ook leuk blijven! Overdag kan er gewoon gespeeld worden, vanaf 18.00 uur verschijnen de eerste wezens in het park. Kapitein Knoeibaard maakt enge zwaarden van ballonnen, zodat je ze kunt verslaan. Er is een spookhuis voor de kinderen en een griezeldisco… Hoe spannend wil je het hebben? DippieBoe vindt plaats van 26 t/m 31 oktober bij Dippie Doe in Best.

oertijdmuseum boxtel speeltuin brabant

4. Oertijdmuseum Boxtel

Ik blijf een beetje in het verleden hangen hoor, haha. Een park wat ook het bezoeken waard is, is het Oertijdmuseum in Boxtel. Je wandelt hier tussen de levensechte dinosauriërs en andere uitgestorven dieren. Ondertussen krijg je veel informatie over de prehistorie. Als het mooi weer is kunnen de kinderen lekker buiten spelen in de speeltuin. Ook deze is helemaal in dino-stijl: superleuk! Heb je nog tijd over? Ga dan ook eens het centrum van Boxtel in om daar dino’s te spotten met behulp van een app… Een hele leuke activiteit om met de kinderen te doen in de herfstvakantie! Bovendien kun je in het centrum van Boxtel ook heerlijk eten. Trek je mooiste outfit uit de kast en maak er een leuk dagje uit van met zijn allen!

5. Pompoenerie in Best

Bij Halloween horen pompoenen! Laten ze die nu volop hebben bij de Pompoenerie in Best…what’s in a name ;-)? Natuurlijk kun je daar naartoe komen om pompoenen te kopen. In de herfstvakantie kun je er echter ook zelf je eigen Halloween-pompoen maken. Voor een tientje per persoon krijg je een pompoen, leen je een uitsnijsetje en krijg je iets lekkers te snoepen en wat te drinken. Hoe gaaf is het om je eigen griezelige pompoen te maken voor Halloween?

Met bovenstaande tips heb je hopelijk voldoende inspiratie voor een leuk uitje voor de herfstvakantie in Brabant. Blijf je liever

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een lekker etentje te houden thuis. thuis in de vakantie? Misschien heb je dan iets aan mijn blog met tips om Halloween thuis te vieren!

Shop een leuke outfit, kleed de tafel mooi aan en speel restaurantje. Ideaal: als de kinderen voor kok of serveerster spelen scheelt dat jou weer werk, hihi.

 

Deel deze post via

Leave a Comment