Lekker weg in eigen land: Billy Bird Park Hemelrijk

Ik houd ervan om lekker dagjes weg te gaan in eigen land. Helemaal als het mooi weer is natuurlijk! Ik hoef dan echt niet op vakantie hoor, laat mij maar lekker verschillende uitjes maken als het vakantie is, heerlijk… Een park waar ik als kind al vaak geweest ben is Billy Bird Park Hemelrijk in Volkel. Toen heb ik er hele middagen spelend doorgebracht, geweldig was dat! Een beetje nostalgie is mij niet vreemd, dus ik ga er met de meiden van vriendlief ook graag een kijkje nemen. Kijken of zij er net zo’n geweldige tijd beleven als ik vroeger heb gedaan. Bovendien is het park vanaf ons thuis een klein half uurtje rijden, prima te doen dus!

Billy Bird Hemelrijk Hemelaya

Klimmen en klauteren

Direct na de entree staat een plattegrond van het park en een bord waarop de openingstijden van de diverse attracties staan. Het park is echter heel overzichtelijk, dus de plattegrond hebben we niet nodig. Wel is het handig om even een kijkje te nemen naar de openingstijden: niet alle attracties zijn namelijk altijd open. Het zou zonde zijn als je de kids belooft van de waterglijbaan te gaan terwijl hij niet opent.

Vrij snel na de entree staat een hoge berg. Deze wordt de ‘Hemelaya’ genoemd, haha. Via trappen en bruggetjes kun je helemaal naar boven klimmen waar je een prachtig uitzicht hebt over het park. Eenmaal boven kun je met de glijbaan weer naar beneden glijden. Natuurlijk kun je er ook gewoon voor kiezen om dezelfde weg terug te gaan als je gekomen bent…

Billy Bird Hemelrijk Oervallei

De Oervallei

Sinds april dit jaar is de Oervallei geopend in het park. Een nieuw gedeelte waar de kids lekker los kunnen gaan. Zo kan er naar hartelust geklommen en gegleden worden, er staan gigantische schommels en er kan zelfs naar goud gezocht worden. Hoe leuk is dat!?

Billy Bird Hemelrijk Oervallei goud zoeken

Het goud zoeken gebeurt ook echt op de manier die je in de Amerikaanse Westerns ziet: een beetje zand in een zeef doen en net zolang schudden in het water tot er alleen nog maar steentjes in liggen. Dan is het zaak om heel goed te kijken of er ook goudkorrels tussen liggen. Met een beetje geluk wordt je nog rijk ook nog, haha.

Billy Bird Hemelrijk Oervallei 2 Billy Bird Hemelrijk Oervallei glijbanen

Een groot voordeel van de Oervallei vind ik toch wel het horecagedeelte. Je kunt hier rustig zitten en hebt een prima overzicht over het speelgedeelte. Ideaal als je zelf zin hebt in een bak koffie en de kids zijn nog niet klaar met goud zoeken!

Billy Bird Hemelrijk Waterglijbaan

Waterpret

Als je vanaf de Oervallei verder het park inloopt kom je langs de waterglijbaan. Hier kun je met bootjes lekker hard naar beneden razen. Superleuk voor de kleine durfals! Je hoeft niet bang te zijn om nat te worden: op een paar spetters na haal je droog de eindstreep.

Naast de waterglijbaan is een heus klim- en klauterparcours voor de wat grotere kinderen. Vanaf 1.40 meter mag je hier gebruik van maken en klauter je gezekerd over een gaaf parcours heen.

Als het mooi weer is zorg er dan voor dat je zwemkleding mee neemt: er is namelijk een grote waterplas waar gezwommen kan worden! Er staan waterfietsen en er is een heerlijk strand, alle ingrediënten om een top strandagje te hebben zijn dus aanwezig. Voor de lekkere trek kun je een barbecuepakketje kopen en deze bakken op een van de vele barbecues die er op het park aanwezig zijn. Mocht het heel gezellig zijn hoef je dus niet naar huis toe om te eten! Je kunt hiervoor ook een frietje of een broodje bij het restaurant bestellen natuurlijk.

Billy Bird Hemelrijk Zeeroversland

Spelen

Na het buitenspelen is het ook lekker om even naar binnen te gaan. Binnen is een geweldig grote speeltuin, Zeeroversland genaamd. Hier kunnen de kids heerlijk klimmen en klauteren, springen op het springkussen, avonturen beleven in de ballenbak of lopen over een parcours van touwbruggen, diverse klimelementen en evenwichtsbalken. Het grootste succes in deze binnenspeeltuin is echter de matjesglijbaan. Een hoge glijbaan waar je met een matje vanaf kunt glijden. En hard dat hij gaat! Heerlijk! Op diverse tijdstippen is er bovendien een poppenkastvoorstelling in de feestzaal naast Zeeroversland. Elke dag komt de mascotte van het park, Billy Bird, zelf ook een kijkje nemen. Hij neemt altijd uitgebreid de tijd om met de kids op de foto te gaan: leuk aandenken!

Billy Bird Hemelrijk buiten spelen

Ook buiten kan heerlijk gespeeld worden. Zo zijn er in Kinderland diverse springkussens en is er een heus circusgedeelte. Hier kan op stelten worden gelopen, door vuur worden gesprongen en er kan geklommen worden op een hele hoge berg: het leukste is natuurlijk om hier weer hard vanaf te glijden…haha. Ook is er een kermis buiten, van botsauto’s tot draaimolen: aan alles is gedacht. Hier zijn de helicopters altijd een groot succes. Kleine cabines die aan een rails hangen en voortbewegen doordat je fietst. Hoppaa…zo krijg heb je ook nog eens een kleine workout te pakken tijdens je dagje uit!

Billy Bird Hemelrijk achtbaan

De familieachtbaan is ook vaste prik. Hij gaat niet over de kop, en wel hard genoeg om voor een kleine adrenalinekick te zorgen. Je kunt hier met zijn vieren in zitten, dus er hoeft niemand te wachten op de rest van het gezin.

Al met al een leuk park dus om de hele dag te vertoeven.

Extra info

Bij Billy Bird Park Hemelrijk gelden geen vaste prijzen. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Als je ouder bent betaal je aan de kasse de entreeprijs van €12,50. Op de website echter kun je vrijwel altijd kaarten met korting bestellen. De entreeprijs voor online kaarten is €10,95 en hoe eerder je de kaarten  bestelt hoe goedkoper ze zijn. De korting kan oplopen tot €3,- per ticket. De moeite waard dus om eens te kijken. Het park is geopend van 10.00-18.00, en in de zomer zelfs tot 21.00!

Wij gaan zeker nog eens terug, wie weet zien we elkaar daar!

billy bird park hemelrijk achtbaan

Deel deze post via

Leave a Comment