knutselen voor Halloween. Enge dieren als decoratie.

Halloween decoratie knutselen: enge dieren

Nog maar een paar weken en dan is het alweer Halloween! Ik vind het dan ook de hoogste tijd om het huis in griezelsferen te brengen. Met een klein beetje tijd en moeite knutsel je zelf gemakkelijk de leukste decoratie voor het Halloween feest. Dit project is echt in no time klaar! Het drogen van de verf duurt langer dan het knutselen zelf. Geen tijd is dus geen excuus, haha. Een bezoekje aan de Action of een rondje door het speelgoed van de kinderen is al voldoende om alles in huis te hebben voor deze griezelige decoratie voor Halloween. Let er bij een rondje Action wel op dat je een boodschappenlijstje maakt om te voorkomen dat je veel meeneemt wat je niet nodig hebt, haha. Of ben ik de enige die daar last van heeft…?

Enge dieren knutselen als decoratie voor Halloween

Als basis voor dit project gebruik ik speelgoeddieren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om leuke beeldjes van dieren te gebruiken. De kleuren maken niet zoveel uit, aangezien er toch een likje verf overheen gaat. Als je kiest voor beeldjes met een glazuurlaagje is het handig om er eerst een primer op te zetten zodat de verf erna beter pakt.

Ik heb gekozen voor speelgoeddieren. Deze heb ik met een spuitbus zwart gespoten. Het zwart maken kan natuurlijk ook met zwarte verf. Krijtbordverf is mooi mat, dat geeft wel een gaaf effect! Als de verf goed droog is maak ik de ogen van de dieren rood met een beetje acrylverf. Door de rode ogen zien de dieren er extra eng uit. Dat is natuurlijk wat je wil bereiken als je decoratie voor Halloween aan het maken bent!

Wil je deze dieren zelf ook maken en wil je pas in de herfstvakantie gaan knutselen? Bewaar dit idee dan op een van je borden op Pinterest. Je kunt daar onderstaande afbeelding voor gebruiken. Wil je nog meer knutselen voor Halloween? Maak dan ook eens deze enge windlichten!

knutselen voor Halloween. Enge dieren als decoratie. pinterest.

Deel deze post via

Leave a Comment