leuk uitje in Brabant: keigave autospeurtocht - banner

Leuk uitje in Brabant: Keigave autospeurtocht

Heb je in de laatste week van de vakantie een leuk uitje op de planning staan en weet je nog niet wat je kunt gaan doen? Keigaafbrabant.nl heeft een hele leuke autospeurtocht uitgezet door het Brabantse land, waardoor je verzekerd bent van een leuke ochtend of middag weg met het hele gezin of een groep vrienden. Bovendien zit je gewoon in de auto, dus het is ook nog eens helemaal coronaproof! Kortom: een leuk uitje in Brabant, waarvoor het niet eens mooi weer hoeft te zijn, haha.

Autospeurtocht door Brabant

Via deze website kun je kiezen uit een van de twee routes die uitgeschreven staan. Je kunt gaan voor de route door het Groene Woud van zo’n 70/80 kilometer. Deze route duurt zo’n drie uur en gaat door Sint Oedenrode, Nijnsel, Liempde, Boxtel en Oirschot.

De andere ronde, door Midden Brabant, is zo’n 70 kilometer en duurt ook een uur of drie. Je komt dan door Sprang-Capelle, Capelle, Waspik, Dongen, Oosterhout, Molenschot, Gilse, Tilburg, De Moer en Kaatsheuvel. Doordat het allebei rondes zijn, maakt het niet uit waar je begint. Je komt altijd weer bij jouw startpunt uit.

Download de route, print hem uit of bewaar hem op je telefoon, stap in de auto en begin te rijden!

Leuk uitje in Brabant

Wij hebben de route door het Groene Woud gereden. Simpelweg omdat deze vlakbij ons huis start. Via een bol-pijl navigatie die gemakkelijk te volgen is ga je langs diverse checkpoints. Dit kan een boerderij zijn waar je de varkens kunt aaien, maar ook een punt waar je even een drankje kunt doen of een bijzondere winkel. Wij eindigden bij De Dames in Oirschot: een ijswinkel waar onze dames getrakteerd werden op een heerlijk ijsje (en wij ook natuurlijk, haha).

Je kunt zelf bepalen of je ergens stopt, en de checkpoints kun je van tevoren zelf bekijken in de route. Hierdoor kun je beter inschatten hoeveel tijd je kwijt bent en of je nog iets te drinken of te snacken mee wil nemen in de auto.

Zijn de kids oud genoeg, dan kunnen zij ervoor zorgen dat ze de route aan je uitleggen. Je kunt dan zelf voorin een oog je in het zeil houden. Voordeel van dit uitje is dat het zowel met als zonder kinderen erg leuk is (ook met een vriendengroep is het een leuk uitje!) en dat je de route zowel met mooi als met minder mooi weer kunt rijden.

Ben je juist op zoek naar iets wat echt op kinderen gericht is? Neem dan eens een kijkje in deze blog, waarin ik diverse speeltuinen in Brabant aan je introduceer!

Wil je deze tip bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

leuk uitje in Brabant: keigave autospeurtocht

Deel deze post via

Leave a Comment