halloween tijdens corona vier het thuis- banner-2

Halloween tijdens Corona: vier het thuis!

Morgen is het alweer Halloween. Een feest waarbij het leuk is om je te verkleden, enge hapjes te eten en waarbij de kinderen langs de deuren gaan om snoepjes te halen bij de inwoners van de wijk: trick or treat! Dat laatste zit er dit jaar natuurlijk niet in. Om langs de deuren te gaan is in deze tijd waarin Corona het nieuws beheerst niet verstandig. Je hebt daarbij veel contacten met anderen en het waarborgen van de 1,5 meter afstand wordt toch wat moeilijk. Dat wil echter niet zeggen dat je helemaal geen Halloween kunt vieren! Met het gezin thuis zijn er genoeg opties om toch een eng feestje te vieren. Benieuwd hoe je Halloween tijdens Corona toch kunt vieren? Lees dan snel verder!

Easy halloween diy bloody drip candle

1. Versier je huis in Halloween-stijl

Bij diverse zaken, zoals bijvoorbeeld een Action of een So Low, is momenteel volop Halloween-versiering te verkrijgen. Nog leuker is het natuurlijk om zelf decoratie te maken. Op mijn blog zijn verschillende tips te vinden over hoe je zelf gave decoratie kunt maken. De bloederige kaarsen die je hierboven ziet zijn al heel gemakkelijk en snel te maken. Hier lees je hoe je dat doet. Denk ook eens aan de enge spookjes die je hier kunt vinden of maak samen met de kids deze toffe pompoenslinger. Zo heb je overdag iets leuks te doen en als het begint te schemeren ziet je huis er direct al heel eng uit.

2. Verkleden in Halloween-thema

Verkleden vind ik het leukste wat er is. Met carnaval ga ik helemaal los, dus qua kleding heb ik voldoende liggen. Ook de kids hebben inmiddels voldoende enge kleding in hun verkleedkist liggen. Het hoeft echter helemaal geen kant en klaar pak te zijn. Als de kinderen zwarte kleding dragen en je maakt met schmink een eng gezicht dan is de outfit al af hoor. Van een oud laken met een paar gaten kun je gemakkelijk een spook-outfit maken. En wie weet heb je nog ergens oude kleren liggen die verknipt kunnen worden: griezelig hoor!

Handige hapjes - halloween snack - bananen spookjes

3. Halloween tijdens Corona: maak enge hapjes!

Voor mij is een feest pas echt compleet als er hapjes op tafel staan, haha. Bij een Halloween-feestje horen dan natuurlijk enge hapjes. Door op een mandarijn met zwarte stift een gezicht te tekenen heeft het wel iets weg van een pompoen. De banaantjes op de foto kun je vinden in deze blog. Daar staan ook tips om Oreo-oogjes te maken die erg griezelig staan op je Halloween-tafel. Pompoen hoort wat mij betreft echt bij Halloween: deze pompoenmuffins zijn dan ook een echte must-bake voor je griezelfeest! Houd je van zoet en wil je het wat vrolijker? Bak dan een toffe spooky brownie…sweet Halloween!

4. Houd een spooktocht door het huis

Spooktochten zijn altijd leuk! Als je zelf een spooktocht uitzet in huis en in de tuin dan kun je het geschikt maken voor de leeftijd van jouw kids. Met wat draadjes aan het plafond lijkt het in het donker net of er een spinnenweb hangt… Maak zelf lampions en ga in het donkere huis en de tuin op zoek naar aanwijzingen om uiteindelijk bij het eindpunt (een schaal vol enge hapjes!) uit te komen.

5. Kijk een griezelige film

Zet de enge hapjes op tafel, maak het huis donker, kruip onder een dekentje en zet een griezelige film op. Wel eentje die geschikt is voor de kids natuurlijk. Wat denk je bijvoorbeeld van Hotel Transylvania? Caspar het spookjes doet het ook altijd goed, een beetje griezelig maar niet heel erg eng. Super Monsters zijn ook erg leuk om te kijken. Er staan op Netflix meerdere films van de Super Monsters. Superleuk om met het hele gezin te kijken!

Ga jij dit weekend Halloween vieren? Wij gaan in ieder geval aan de slag om enge snacks te maken en ons te verkleden. Daarnaast kijken we sowieso een enge film met zijn allen…ik heb er zin in! Happy Halloween!

Wil je deze ideeën graag bewaren op een van je Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande afbeelding!

halloween tijdens corona vier het thuis- pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment